Samsung concediaza 10.000 de angajati

Samsung logo featuredSamsung urmeaza sa concedieze 10.000 de persoane, sau 10% din intregul sau numar de angajati locali, ca part ea unei restructurari interne pe care compania o face in urma scaderilor in incasari si profit ultimul an si jumatate.

Angajatii care urmeaza sa fie concediati fac parte din sediul Samsung din Suwon, Coreea de Sud, iar ei vor fi alesi din diviziile de resurse umane, de relatii publice si cea de finante, restul angajatilor urmand a isi pastra locurile de munca si in viitorul apropiat.

Avand in vedere ca Samsung este cel mai mare producator de smartphone-uri de pe glob, vestea este surprinzatoare si asta pentru ca deocamdata compania inca genereaza profit destul de mare in ciuda scaderilor inregistrate in ultimele trimestre fiscale.

Problemele financiare au afectat si capitalizarea bursiera a companiei Samsung, aceasta scazand cu 40 de miliarde de dolari in ultimele luni, pretul actiunilor companiei coreene neavand un parcurs mai bun pe bursele internationale in aceeasi perioada.

Samsung Electronics Co. is preparing to cut 10 percent of workers at its headquarters, according to a Korean newspaper, as the world’s biggest smartphone maker loses sales to Apple Inc. and Chinese vendors. Samsung is targeting workers in the human resources, public relations and finance departments.

Analistii coreeni vad masurile ca fiind cea mai simpla metoda de a reduce costurile de functionare ale companiei si asta in conditiile in care Samsung continua sa caute contracte profitabile la Apple si o multitudine de alti producatori de terminale mobile.

Totusi, faptul ca Samsung are 100.000 de angajati doar in Coreea de Sud ar trebui sa va faca o impresie in legatura cu marimea companiei coreene care este prezenta in aproape toate tarile de pe glob si are fabrici in multe alte locatii din afara Coreei.