Eric Schmidt ataca Apple Music

Eric Schmidt AlphabetEric Schmidt este presedintele consiliului de administratie al Alphabet, noua companie care detine Google, iar intr-un recent interviu acordat BBC el a atacat subtil serviciul Apple Music al companiei Apple.

Mai exact, Eric Schmidt sustine ca Apple Music si serviciul sau de selectie manuala a muzicii pe care utilizatorii ar trebui sa o asculte este depasit, el fiind extrem de util cu un deceniu in urma, insa depasit din punct de vedere tehnologic in momentul de fata.

Schmidt sustine ca este mult mai bine sa creezi un sistem de inteligenta artificiala care sa invete preferintele utilizatorilor si sa ofere recomandari in baza unor algoritmi in loc sa oferi oamenilor sansa de a crea listele de redare pe care sa le asculte utilizatorii.

A decade ago, to launch a digital music service, you probably would have enlisted a handful of elite tastemakers to pick the hottest new music. Today, you’re much better off building a smart system that can learn from the real world – what actual listeners are most likely to like next – and help you predict who and where the next Adele might be … 

Compania Apple sustine ca alegerea listerlor de redare ce sunt recomandate utilizatorilor se face partial de catre oameni si partial de catre algoritmi, astfel ca in final avem o combinatie intre tehnologie si intuitie pentru a le oferi utilizatorilor cea mai buna experienta.

Totusi, comentariile lui Schmidt trebuie privite putin ironic din moment ce in luna iunie Google a lansat un post de radio propriu si a promovat inclusiv crearea de liste de catre oameni si nu de catre un sistem de inteligenta artificiala, asa ca Schmidt probabil a sperat ca ale sale comentarii nu vor avea in vedere acest lucru.

SURSĂBBC
Articolul precedentAdevarul despre incarcatorul pentru Mac
Articolul următorBMW vrea sa colaboreze cu Apple
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.