BMW vrea sa colaboreze cu Apple

BMW colaborare AppleNoul CEO al celebrului producator de automobile BMW sustine ca este deschis la o colaborare cu Apple sau alte companii din domeniul IT pentru dezvoltarea de masini inteligente care ar putea fi chiar autonome.

Harald Krueger este numele noului CEO al companiei BMW si intr-un interviu acordat unui ziar german el a afirmat ca automobilele de “urmatoare generatie” nu pot fi dezvoltate fara ajutorul companiilor IT, dar si a operatorilor de telefonie mobila.

El este constient de faptul ca Apple dezvolta o masina electrica autonoma si sustine ca ar putea gasi cai de la colabora cu cei din Cupertino pentru aducerea sa pe piata, pozitie pe care fostul CEO al BMW nu a impartasit-o in aceeasi masura.

Anul trecut Tim Cook si membri ai echipei sale au vizitat sediul BMW din Germania, insa discutiile privind un posibil parteneriat au fost oprite deoarece BMW nu dorea sa devina un simplu furnizor de tehnologii si componente pentru Apple, ci dorea sa fie un partener.

BMW’s new chief executive Harald Krueger is open to exploring deeper partnerships with software and computer companies such as Apple. BMW has realized next-generation vehicles cannot be built without more input from telecoms and software experts while Apple has been studying how to make a self-driving electric car. New CEO Krueger is honing BMW’s strategy.

Noul CEO al celor de la BMW nu are o viziune foarte diferita cu privire la modul in care Apple si BMW ar trebui sa colaboreze, insa el probabil este ceva mai interesat sa gaseasca o solutie de compromis pentru a putea incheia un partneriat cu cei din Cupertino.

Apple dezvolta in momentul de fata o masina electrica autonoma in cadrul unui proiect numit Project Titan, ea urmand a fi prezentata pentru prima oara in 2017, daca procesul de dezvoltare se va desfasura in concordanta cu actualele planuri.