iPhone 7 – productia A10 incepe in martie 2016

iPhone 7 chip A10iPhone 7 urmeaza sa fie lansat de catre compania Apple in 2016, iar astazi aflam ca partenerul sau TSMC va initia o runda de productie de proba pentru viitorul produs in luna martie a anului viitor pentru a-i trimite companiei Apple primele componente spre testare.

TSMC ar urma sa produca noul chip A10 in exclusivitate pentru compania Apple folosind un proces de fabricatie de 16nm. Informatia este oarecum greu de crezut din moment ce actualul chip A10 este produs folosind un proces de fabricatie de 14nm FinFET, iar renuntarea la el ar fi un regrest.

Desi iPhone 7 urmeaza sa fie lansat oficial abia in toamna anului 2016, TSMC va initia procesul de productie al chipului A10 in martie, dar numai pentru a-i convinge pe cei de la Apple ca le poate satisface cerintele de productie.

In momentul de fata TSMC si Samsung produc chip-ul A9 al iPhone 6S si iPhone 6S Plus, asta in timp ce TSMC mai produce si chip-urile A8 si A8X pentru Apple. Anul viitor TSMC doreste sa devina singur producator al chip-ului A10, insa ramane de vazut daca ii va reusi.

Repel Samsung, TSMC has made Apple’s exclusive 16-nanometer manufacturing process A10 processor orders, mass production in March next year cast film, future revenues and profitability are expected to continue a record high.

Samsung si TSMC sunt intr-o continua “batalie” pentru a castiga comenzi de la Apple in vederea productiei de chip-uri pentru iDevice-uri, iar iPhone 7 este urmatorul “razboi”.

Ca sa fiu sincer, imi vine greu sa cred ca Apple va alege altceva decat un proces de fabricatie de 14nm pentru chip-ul A10, insa orice este posibil cand vorbim despre Apple.