iPhone 7 – chip A10 si procesor cu 6 nuclee

iPhone 7 chip A10 procesor 6 nucleeiPhone 7 urmeaza sa aiba un chip A10 si procesor cu 6 nuclee conform unor informatii obtinute recent de la surse asiatice din lantul de parteneri ai companiei Apple, upgrade-ul fata de actualul chip A9 fiind unul major.

Produs folosind un proces de fabricatie de 14nm sau 10nm, noul chip A10 pentru iPhone 7 va avea un procesor cu 6 nuclee demn de un calculator, acesta urmand a fi extrem de eficient in a face multi-threading, deci va putea rula aplicatii in background cu performante mai bune.

Informatia privind noul chip A10 cu procesor cu 6 nuclee ce ar urma sa fie fabricat pentru iPhone 7 vine de la o sursa care anul acesta a oferit informatii valide despre actualul chip A9 inainte ca el sa fie prezentat oficial, asa ca detaliile disponibile acum ar putea fi in aceeasi masura adevarate.

Samsung si TSMC ar urma sa produca noul chip A10 cu procesor cu 6 nuclee pentru iPhone 7, dar acest lucru era usor de ghicit avand in vedere ca aceleasi companii produc actualele chip-uri A9 pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus, deci era greu de crezut ca va exista o schimbare majora.

Apple is developing the next generation A10 architecture, will focus on the development of multi-threading, up to 6 core is 10nm or 14nm, Samsung, TSMC, Intel 14nm process also rob on the order.

In momentul de fata doar iPad Air 2 are un procesor triple-core implementat de catre compania Apple in chip-ul A8X, iar saltul la un procesor cu 6 nuclee in locul unuia quad-core pare greu de crezut pentru anul viitor, avand in vedere ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus au procesor dual-core de 1.8 GHz.

Daca Apple va lansa un chip A10 cu procesor cu 6 nuclee impreuna cu iPhone 7, atunci performantele oferite de catre el ar trebui sa fie extraordinar de bune, cel putin duble fata de cele ale actualului chip A9, insa totul depinde de tehnologiile care sunt gandite pentru el.