Vodafone anunta un record de trafic de date

2

internet gratuit Vodafone test doua zileIn cursul weekend-ului trecut Vodafone Romania a oferit internet gratuit tuturor clientilor existenti in reteaua sa si desigur ca a monitorizat evolutia traficului de internet in aceasta perioada, rezultatele fiind surprinzatoare, daca este sa le dam crezare.

Mai exact, cei de la Vodafone sustin ca au inregistrat un trafic record pentru retea, acesta fiind cu 30% mai mare decat in ziua in care s-a inregistrat precedentul record de trafic si cu 39% mai mare decat in orice alt weekend cu record de trafic.

Judetele in care s-a inregistrat cel mai mare trafic de date sunt Bucuresti-Ilfov, Timisoara, Brasov si Prahova, perioada de varf fiind inregistrata sambata intre 21:40 si 22:30, iar mai multe detalii aveti in comunicatul de presa de mai jos.

Vodafone bate recordurile de trafic de date, prin cea mai mare experienta de Internet gratuit, in intreaga Romanie

  • Trafic record in week-end, cu 30% mai mare decat ziua cu cel mai mare consum istoric de date si cu 39% mai mare decat in week-end-ul cu cel mai mare trafic istoric
  • Sambata si duminica, traficul de date a fost cu 40% mai mare fata de week-end-ul precedent, iar traficul de date 4G a crescut, de asemenea, semnificativ
  • Judetele din tara care au condus la consumul de trafic de date in week-end sunt Bucuresti-Ilfov, Timisoara, Brasov si Prahova
  • Perioada de varf pentru consumul de date a fost inregistrata sambata, intre 21:40 si 22:30

Bucuresti, 14 Septembrie 2015 – Vodafone bate recordurile de trafic de date, prin cea mai mare experienta de Internet gratuit, in intreaga Romanie,  si sarbatoreste cu success un an de Supernet™ 4G .

Sambata si duminica, toti utilizatorii serviciilor Vodafone, abonati, clienti ai cartelei Vodafone sau ai serviciilor de business, au putut naviga gratuit pe Internet, in intreaga tara, fara niciun fel de limitari.

Cea mai mare si mai raspandita experienta gratuita de Internet din Romania a generat un nivel record al traficului de date, ce a depasit cu 30% cel mai ridicat nivel istoric inregistrat in retea intr-o zi si cu 39% cel mai ridicat nivel istoric inregistrat intr-un week-end. Traficul de date 4G a inregistrat, de asemenea, o crestere semnificativa.

Mai mult, sambata si duminica, traficul de date a fost cu 40% mai mare fata de week-end-ul precedent.

“Vrem sa le multumim public tuturor clientilor nostri pentru ca au luat parte la cel mai mare eveniment de Internet gratuit din intreaga Romanie. A fost un succes complet, care ne-a depasit toate asteptarile. Am observat o participare incredibila a clientilor nostri si o crestere exceptionala a traficului de date. Am demonstrat ca romanii sunt utilizatori avizi si avansati de internet. Am batut toate recordurile de trafic in reteaua noastra si credem ca am stabilit si un record absolut de trafic de date 4G in Romania. Acest lucru confirma puterea retelei noastre Supernet™ 4G, remarcabila in termeni de viteza, securitate, acoperire si calitate. Le multumim utilizatorilor nostri pentru ca sunt alaturi de noi si recomanda experienta Supernet™ 4G – oricand conteaza” a declarat Andrea Rossini, Director, Consumer Business Unit, Vodafone Romania.

In timp ce utilizatorii din intreaga tara au experimentat Internetul nelimitat gratuit, judetele care au condus la consumul de trafic de date in week-end sunt Bucuresti-Ilfov, Timisoara, Brasov si Prahova.

Perioada de varf pentru consumul de date a fost inregistrata sambata, intre 21:40 si 22:30, iar ora cu cei mai multi utilizatori conectati simultan a fost 20:00, sambata.

“Acest week-end a fost cu adevarat un sfarsit de saptamana care a batut toate recordurile pentru Vodafone Romania. Atat ziua de sambata cat si cea de duminica au fost optime din punctul de vedere al parametrilor de retea si, chiar si cu un record absolut de utilizare a traficului de date, Supernet™ 4G a furnizat o experienta de varf tuturor clientilor nostril. Suntem bucurosi sa observam ca utilizatorii nostri s-au bucurat de streaming video, browsing si Social Media in conditii optime si, in cursul acestei saptamani, deschidem portile retelei noastre tuturor utilizatorilor de servicii de telecomunicatii din Romania, pentru a putea testa si incerca experienta superioara Supernet™ 4G”, a declarat Giovanni Chiarelli, Director, Technology, Vodafone Romania.

Consumul de date din acest week-end a fost impartit intre streaming video, urmat de browsing si Social Media. Consumul a fost distribuit uniform intre utilizatorii Vodafone din acest week-end, fiecare contribuind la cresterea consumului de trafic de date.

Intr-un an de zile, Supernet™ 4G, inovatia Vodafone Romania in materie de experienta de Internet mobil, a furnizat viteze de neegalat, stabilitate crescuta, protective complete si o experienta superioara tuturor utilizatorilor nostri.

Mai mult decat atat, toti utilizatorii serviciilor de telefonie mobile din Romania, indifferent de operatorul utilizat, vor putea beneficia de doua zile de Internet complet gratuit si nelimitat in reteaua Vodafone, solicitand o cartela SIM Vodafone gratuita, pe parcursul saptamanii 14-18 septembrie.

Acoperirea 4G a Vodafone Romania cuprinde acum 2.500 de localitati si primele 100 de orase din tara. Totodata, reteaua 4G a Vodafone Romania acopera toate cele 41 de resedinte de judet, in proportie de 100%. In plus, acoperirea 4G+ a Vodafone Romania dispune de o implementare unica de spectru, oferind cea mai buna combinatie de viteze si acoperire indoor. Serviciile 4G+ sunt disponibile acum in noua orase: Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Craiova, Galati si Ploiesti.