Apple dezvolta casti de noua generatie

apple earpods noiApple dezvolta o pereche de casti EarPods de noua generatie pentru viitoarele iPhone si iPod Touch-uri care urmeaza sa fie lansate in lumea intreaga, iar astazi aflam ce anume ar urma sa ne ofere ele in momentul lansarii.

Conform unui brevet de inventie inregistrat companiei Apple, aceasta dezvolta o pereche noua de casti care contin un sistem special ce detecteaza presiunea din interiorul urechii si modifica nivelul volumului automat pentru a oferi cea mai buna experienta de utilizare.

Stim cu totii ca actualele casti EarPods nu blocheaza complet sunetele din exterior dupa introducerea in ureche si nu stau fixe in loc, compania Apple fiind de parere ca folosind senzori de masurare a presiunii ar putea oferi o calitate mai buna pentru redarea sunetelor.

Castile celor de la Apple ar fi capabile sa masoare dimensiunea urechii si distanta dintre casca si piele, iar in baza unor algoritmi speciali ar schimba nivelul volumului pentru a reda sunete de intensitate mai ridicata care sa se auda mult mai clar.

To compensate when an earphone doesn’t quite fit, Apple proposes a product capable of dynamically altering volume levels over a range of audible frequencies based on ear size. Instead of manually measuring a user’s anatomy, the patent estimates dimensions informed by data from pressure sensors embedded in an earphone, earbud or over-the-ear headphone.

De aici incolo compania Apple descrie diverse tipuri de senzori si materiale care pot fi utilizate pentru a inregistra datele cat mai corect, obiectivul final fiind de a ne oferi o experienta extraordinara pentru a asculta muzica din propriile iDevice-uri.

Chiar daca Apple dezvolta acest sistem acum, nimeni nu stie cat va dura pana cand el va fi oficial lansat sau in ce forma va fi implementat in casti, insa va fi interesant de vazut cum va evolua tehnologia.

4 COMENTARII