Ce salariu are un profesor al universitatii Apple ?

universitate ApplePentru cei dintre voi care inca nu stiu acest lucru, compania Apple are o universitate in care angajatii sai invata de la diversi manageri sau simpli profesori tainele business-ului, unele cursuri avandu-l in centru inclusiv pe Steve Jobs.

Universitatea Apple are un numar limitat de locuri in fiecare an si desigur ca foarte multi angajati si chiar unele persoane din exterior doresc sa faca parte din acest proiect, asa ca vorbim despre o institutie cautata de catre foarte multa lume, desi nu este o universitate clasica.

Printre profesorii care predau la Universitatea Apple se numara oameni care au predat in cadrul unor universitati prestigioase precum Yale sau Stanford, iar pentru a nu-i “pierde” in fata acelor universitati, Apple le plateste salarii de pana la 1.7 milioane de dolari anual.

Informatia a fost descoperita intr-un proces de divort al unuia dintre profesorii universitatii Apple, acesta castigand 770.000 de dolari in primul an de predare, 1.2 milioane de dolari in al doilea si 1.7 milioane de dolari in 2014, sume colosale pentru un profesor universitar.

In May 2012, Phills began working for Apple University, making $769,000 that year. In 2013, he took home $1.2 million and hit $1.7 million in 2014, according to the article.

Separat de profesori ai Stanford sau Yale, Apple a angajati fosti profesori ai Harvard, fosti angajati ai NASA, dar si oameni care au lucrat in diverse companii competitoare, totul pentru a le oferi studentilor cele mai bune oportunitati de a invata lucruri importante.

Apple incearca sa isi creeze lideri cu perspectiva prin Apple University si cu asemenea profesori in fata e greu de crezut ca unii nu vor putea invata tainele business-ului asa cum le-ar fi predat chiar Steve Jobs.