Prima aplicatie Android a Apple nu ar fi fost dezvoltata de ea

Apple Move to iOSMove to iOS este prima aplicatie Android dezvoltata de catre compania Apple, sau cel putin asta ne-a fost dat sa credem de catre cei din Cupertino deoarece in realitate se pare ca aplicatia ar fi fost produsa de catre o alta companie.

Mai exact, o companie numita Media Mushroom ar fi lansat in Google Play o aplicatie numita Copy My Data, iar cea Move to iOS creata, teoretic, de catre compania Apple ar contine in realitate o mare parte dintre functiile si codul existente in aplicatia mentionata anterior.

Analizand codul aplicatiei, o publicatie straina a realizat ca inclusiv denumirile interne ale resurselor acesteia sunt identice cu cele ale Copy My Data, astfel ca un vorbim despre ceva produs de catre cei din Cupertino, ci despre ceva ce ori a fost copiat, ori a fost cumparat.

Avand in vedere multiplele procese in care este implicata compania Apple, vorbim cel mai probabil despre licentierea dreptului de a folosi codul sursa al aplicatiei Copy My Data in aplicatia proprie lansata in Google Play, asaca e greu de crezut ca Apple a copiat ceva.

That’s just the tip of the iceberg. The two applications share a vast majority of code and functionality. In fact, all of the com.mediamushroom.copymydata strings were left inside Apple’s rebranded version. Essentially, the only differences between the two apps are Apple’s artwork being added, the inclusion of Apple’s licensing agreements, and Media Mushroom’s UI elements being removed. That’s really it.

Aplicatia Move to iOS creata de catre compania Apple a fost ironizata de catre utilizatorii Android in peste 15.000 de review-uri publicate in Google Play si unele dintre ele sunt meritate, deoarece aplicatia are o functionalitate foarte simpla si nu chiar atat de buna, dupa cum povestesc unii.