iOS 9 rezolva partial un bug foarte periculos

bug securitate AirDropZilele trecute va spuneam ca o vulnerabilitate extrem de periculoasa pentru iOS 9 a fost dezvaluita, ea avand la baza sistemul AirDrop care poate fi exploatat pentru a obtine acces la datele iDevice-urilor.

V-am spus atunci si ca iOS 9 blocheaza aceasta bresa de securitate, insa se pare ca realitatea este diferita fata de ceea ce stiam atunci, iOS 9 rezolvand doar partial problema care s-ar putea dovedi a fi un nou scandal imens pentru compania Apple.

Desi acum AirDrop este restrictionat in ceea ce poate face in iOS 9, utilizatorii pot fi totusi infectati daca hackerii modifica metoda de injectare a malware-ului in iOS, astfel ca Apple trebuie sa se gandeasca serios la o metoda de a rezolva totul cat mai repede.

Acest exploit al iOS 9 este foarte periculos deoarece utilizatorii pot fi infectati fara sa stie cand au AirDrop deschis, hackerii trimitandu-le un fisier care infecteaza automat terminalele, ele putand fi “curatate” de date abia dupa ce sunt repornite.

Acum nimeni nus tie cand va decide Apple sa rezolve complet problema, insa compania americana este constienta de existenta ei si probabil in iOS 9.0.1 va cauta metode prin care sa ne protejeze suplimentare de efectele sale negative.

4 COMENTARII

  1. iOS noua si vouă blochează tot
    Deja încep sa ma gândesc spre alte orizonturi in materie de smartfon
    Din ce in ce mai rău
    think different Apple
    Deja o dau in lambada exact ca alte firme orbiți de lăcomia profitului
    Apple nu a fost asa dar se pare ca timpul schimba pe toată lumea

  2. Si la mine pe tel se vad pictogramele suprapuse cand dau cautare prin tragere in jos ce trebuie facut sa nu m-ai apara arata urat rau
    Merci