Prima Pagina iPhone Evolutia pretului iPhone

Evolutia pretului iPhone

crestere preturi iphone 7 aniIn luna iulie a anului 2007 compania Apple a lansat primul model al iPhone, acesta fiind disponibil in doua versiuni, una cu 4 GB spatiu de stocare si pret de 499 de dolari, fara taxe, a doua cu 8 GB spatiu de stocare si pret de 599 de dolari, fara taxe.

In 2015 Apple pregateste lansarea iPhone 6S si iPhone 6S Plus, cel mai scump model avand un pret de vanzare, la liber, de 750 de dolari in versiunea cu 16 GB spatiu de stocare si de 949 de dolari in versiunea cu 128 GB spatiu de stocare.

In 7 ani de existenta ai iPhone compania Apple aproape ca a dublat pretul celui mai scump model al iPhone vandut de catre ea, insa versiunile de baza au un pret majorat cu “doar” 30%, sau aproximativ 150 de dolari, fara taxe, spatiu de stocare crescand de 4 ori.

Daca in SUA preturile nu au crescut cu valori foarte mari, in Europa lucrurile sunt complet diferite deoarece iPhone 3G, primul cu 16 GB spatiu de stocare lansat de Apple, avea un pret de pornire de aproximativ 550 de euro in 2008, acum iPhone 6S costand 750 de euro.

Diferenta dintre pretul initial si cel de acum este de 200 de euro, sau aproximativ 37%, insa daca facem un calcul al preturilor in dolari suma este mult mai mare, Apple preferand sa transforme preturile din dolari in euro cu paritate 1:1 si sa adauge taxele aferente.

Practic in 7 ani de iPhone preturile terminalelor au crescut cu minim 30% in SUA si maxim 37% in Europa, insa asta doar daca privim preturile terminalelor standard.

LIKE
Articolul anteriorTineri cercetati penal pentru selfie-uri nud
Urmatorul articolReduceri Revolutia Preturilor eMAG de 50%!