1.4 miliarde de persoane folosesc Android

Android 6 Marshmallow1.4 miliarde de persoane de pe planeta folosesc sistemul de operare Android, compania Google anuntand aceasta cifra in timpul unei conferinte organizate in cursul zilei de ieri in SUA, insa ea nu ar trebui sa uimeasca pe cineva in vreun fel sau altul.

Informatiile celor de la Google se refera la terminalele active in ultimele 30 de zile, deci practic 1.4 miliarde de oameni de pe planeta au avut un terminal Android activ in ultima luna, cifra fiind una colosala pentru un singur sistem de operare pentru terminale mobile.

In aceeasi masura, cei de la Google au anuntat ca 1 miliard de utilizatori au fost activi in magazinul Google Play in ultima luna pentru a descarca diversele aplicatii ce le sunt puse la dispozitie, deci 400 de milioane de utilizatori Android inca nu au vizitat magazinul.

Apple nu a oferit cifre privind numarul de iDevice-uri active in lumea intreaga, insa cifra s-ar situa undeva pe la jumatatea celei anuntate de catre Android, sau cel putin asta era situatia cu cateva luni in urma si este normal sa fie asa, avand in vedere popularitatea sistemului deoperare lansat de catre Google.

Desi Google are un numar mare de utilizatori Android, majoritatea folosesc o versiune veche a sistemului de operare pentru terminalele lor, lucru care este complet opus cand vorbim despre iOS.