Iconita Camera disparuta in iOS 9 si rezolvarea

iconita Camera disparutaDupa instalarea iOS 9 unii utilizatori au observat ca iconita aplicatiei Camera a disparut din ecranul principal de aplicatii, Springboard si totul fara vreo explicatie clara cu privire la problema care afecteaza terminalele cu pricina.

Problema in sine nu este noua si a mai existat in diverse alte versiuni ale sistemului de operare pe anumite iDevice-uri, motivele pentru disparitia sa fiind necunoscute in anii in care ea a fost intalnita, insa din fericire exista si metode de a o rezolva fara prea mult efort.

Prima metoda implica verificarea sectiunii de restrictii din App Store, iconita aplicatiei Camera putand fi ascunsa din ecranul principal de aplicatii de acolo, asa ca puteti vedea daca ea este dezactivata in sub-meniul Allow accesand Settings > Genera > Restrictions, Settings > General > Restrictii. Daca aplicatia Camera este dezactivata, atunci va trebui sa o activati, un buton verde trebuind sa fie afisat in dreptul sau.

A doua metoda implica resetarea aranjarii iconitelor in ecranul principal de aplicatii, aceasta optiune rearanjand iconitele in modul standard al iOS-ului, ea putand fi actionata din Settings > General > Reset > Reset Screen Layout, Configurari > General > Reset > Resetati ecran principal.

In final a treia posibila rezolvare a problemei are la baza un restore al terminalului vostru si evitarea utilizarii unui backup, aceasta din urma solutie avand cu siguranta si cele mai mari sanse de a va rezolva complet problema, chiar daca veti pierde unele date.

In situatia in care niciuna dintre aceste metode nu va rezolva problema, atunci va trebui sa duceti terminalul la un service pentru reparatii.