Prima Pagina aplicatii Aplicatia Guvernul Romaniei pentru iPhone si iPad

Aplicatia Guvernul Romaniei pentru iPhone si iPad

Aplicatia Guvernul Romaniei pentru iPhone si iPad

Aplicatia Guvernul Romaniei pentru iPhone si iPad a fost lansata in App Store la inceputul acestei luni de catre Secretariatul General al Guvernului Romaniei si este, dupa cum ii spune numele, aplicatia oficiala a celor care administreaza tara in care ne aflam.

In imaginea alaturata aveti cateva imagini ale aplicatiei Guvernul Romaniei pentru iPhone si iPad, ea avand rolul de a facilita informarea coerenta a tuturor cetatenilor cu privire la activitatile intreprinse de catre Guvernul Romaniei si de catre prim-ministrul  acestuia.

Prin aplicatia Guvernul Romaniei pentru iPhone si iPad utilizatorii vor putea vedea in timp real toate stirile importante ale Guvernului Romaniei, vor putea vedea agenda publica a prim-ministrului, biografiile tuturor membrilor guvernului si actele normative discutate in timpul sedintelor.

Descrierea completa a aplicatiei Guvernul Romaniei pentru iPhone si iPad o aveti mai jos, ea fiind disponibila pentru DESCARCARE GRATUITA in format universal din App Store.

Aplicația Guvernul României reprezintă primul demers de acest tip implementat de Palatul Victoria prin intermediul Direcției Servicii Online și Design (DSOD) din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului României.
Scopul aplicației este de a facilita informarea coerentă și accesibilă a cetățenilor cu privire la activitatățile întreprinse de Guvernul României și de către Prim-ministrul. În acest sens, utilizatorii aplicației pot accesa în timp real știrile și noutățile prezentate de Guvern, agenda Prim-ministrului, biografiile tuturor membrilor Cabinetului, precum și actele normative discutate în cadrul ședințelor săptămânale și extraordinare de Guvern.

Modalitatea de realizare a aplicației este una inovatoare pentru administrație. Astfel, pentru a nu întrebuința niciun fel de resursă financiară a statului pentru realizarea aplicației, aceasta a fost dezvoltată de către trei dintre stagiarii Programului oficial de Internship al Guvernului României, ediția 2015, care au participat la activitatea DSOD.

Guvernul este autoritatea publică a puterii executive, care funcționează în baza votului de încredere acordat de Parlament și care asigură realizarea politicii interne și externe a țării și exercită conducerea generală a administrației publice. Numirea Guvernului se face de Președintele României.Guvernul este alcătuit din primul-ministru și miniștri.

Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale care le revin. Guvernul adoptă hotărâri şi ordonanţe. Hotărârile se emit pentru organizarea executării legilor. Ordonanţele se emit în temeiul unei legi speciale de abilitare, în limitele şi în condiţiile prevăzute de aceasta. Hotărârile şi ordonanţele adoptate de Guvern se semnează de primul-ministru, se contrasemnează de miniştrii care au obligaţia punerii lor în executare şi se publică în Monitorul Oficial al României.

Guvernul se întruneşte săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, pentru a dezbate problemele politicii interne şi externe sau aspecte de conducere generală a administraţiei publice. În urma dezbaterilor din şedinţa de Guvern sunt adoptate acte normative.

Informații suplimentare privind activitatea Guvernului sunt disponibile online pe pagina oficială a Guvernului – www.gov.ro.