Prima Pagina Touch ID Apple poate implementa Touch ID in Mac

Apple poate implementa Touch ID in Mac

Apple Mac Touch IDApple poate implementa Touch ID in Mac multumita unui brevet de inventie inregistrat recent celor din Cupertino, el fiind depus in 2007 pentru inregistrare la autoritatile americane, insa procedurile par sa se fi prelungit neobisnuit de mult pentru a ajunge la un final abia saptamana aceasta.

Apple a implementat Touch ID in 2013 in iPhone 5S, insa tehnologia era in dezvoltare in Cupertino inca din 2007, atunci cei de la Apple dorind sa o foloseasca pentru Mac-uri, insa desigur ca utilizarea in iDev-ceuri avea sa le aduca mult mai multi bani decat s-ar fi asteptat.

In brevetul depus acum 8 ani la Oficiul pentru brevete de inventie si Marci din SUA, compania Apple descrie toate Mac-urile sale ca fiind compatibile cu Touch ID, asa ca nu este greu de crezut ca sistemul de securizare cu amprenta va ajunge curand in calculatoarele sale.

A finger sensing apparatus may include a finger sensor including an integrated circuit (IC) substrate, an array of finger sensing elements on the IC substrate, and match circuitry on the IC substrate for performing final finger matching. […] FIG. 1 is a perspective view of an electronic device in the form of a laptop computer including a finger sensor and enhanced security in accordance with the present invention.

Desigur ca Apple a amanat foarte mult includerea Touch ID in Mac-uri probabil din cauza faptului ca nu avea un brevet de inventie care sa protejeze implementarea insa acest impediment a disparut acum, asa ca s-ar putea sa vedem nou Mac-uri mult mai interesante.

Acestea fiind spuse, inregistrarea acestui brevet nu confirma fara dubiu faptul ca Apple va implementa Touch ID in Mac-uri, dar ne aratautilizarea tehnologiei este intrutotul posibila.

 • cosmi.at

  Sper sa ma dureze 2,3 ani altfel ma zgâriu pe ochi 😅ca mi-am luat acum mac pro 2015 .

 • Cody

  Era timpul de cand a aparut 5s sa implementeze in mac

 • Srb Srb

  poate doar in macbook’uri. pt imac sau mac mini sau mac pro poate doar prin magic mouse

 • @qwerty99: Sterge-le si baga-le iar, daca nu, restore.

 • iTu

  S-ar putea pe tastatura sau mouse pune un touch id ar fi chiar ok. De exemplu pe tastatura unde se baga lateral batetiile in partea opusa e power button, acolo se poate pune un touch id.

 • Dan

  Având în vedere că Apple abia a lansat noile Wireless peripherals, sunt șanse minime ca asta să se întâmple într-un viitor apropiat.

 • Dan

  Multă lume așteaptă un TouchID pe Mac-uri 🙂 cu mult înainte de apariția aplicației MacID (aplicație căreia @zaonero:disqus i-a făcut o prezentare sumară în momentul lansării). Îl așteptăm cu deosebit interes! Go Apple go! 😀