Cum vrea Facebook sa te faca dependent de Messenger

Facebook Messenger dependentaFacebook Messenger este platforma de mesagerie creata de catre compania Facebook pentru reteaua sa de socializare, ea fiind despartita de website-ul Facebook printr-o aplicatie dedicata pentru terminale mobile, dar si un website propriu ce poate fi accesat de catre oricine si oricand.

Mai mult decat atat, Messenger poate fi utilizat nu doar cu un cont Facebook ci si doar cu un numar de telefon mobil, astfel ca oricine poate folosi platforma retelei de socializare, chiar daca nu are un cont Facebook creat in prealabil pentru folosirea Facebook.com.

Conform CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, doar 1% din potentialul Messenger a fost exploatat pana acum de catre compania americana, ea avand planuri foarte mari cu privire la dezvoltarea viitoare a sistemului, ideea fiind de a face utilizatorii dependenti de el in viata de zi cu zi.

Mai exact, Facebook doreste ca Messenger sa devina o platforma care sa stea la baza crearii unor companii care sa ofere servicii speciale prin intermediul sau, cei din conducerea Facebook fiind convinsi ca planurile lor sunt foarte aproape de a fi indeplinite.

Ideea este de a transforma Messenger intr-o aplicatie pentru orice, ea urmand a fi utilizata de companii pentru a intra in contact cu clientii, pentru a le promova diverse oferte speciale pentru produse, pentru a le oferi suport atunci cand au nevoie si multe altele.

Separat de interactiunea companiilor cu clientii prin Messenger, platforma ar urma sa ne permita sa cumparam bilete de avion, sa facem rezervari pentru restaurante, sa cumparam haine, mancare sau orice altceva online, sau sa o folosim ca si asistent personal pentru viata de zi cu zi.

Cei de la Facebook au planuri ambitioase pentru Messenger si ele concureaza direct cu Siri si Google Now, servicii care au facut deja suficient de multi utilizatori dependenti de ele, insa ramane de vazut daca Facebook va avea puterea de a muta oamenii de la un serviciu la altul.