App Store are incasari mai mari ca Google Play

App Store vs Google PlayApp Store a generat incasari mai mari decat Google Play in Q3 2015 si in orice alt trimestru fiscal in anii care au trecut pana acum din momentul lansarii celor doua magazine de aplicatii pentru terminale mobile, iar acest lucru nu pare sa se schimbe prea curand.

Conform unor noi date privind cele doua magazine, in Q3 2015 incasarile App Store au fost cu 80% mai mari decat cele ale Google Play, diferenta crescand de la 70% in Q2 2015, semn ca Apple face eforturi mai mari pentru a genera mai multi bani cu vanzarea de aplicatii.

Desi in incasari App Store este rege, in ceea ce priveste descarcarile Google Play detine in continuare suprematia, magazinul celor de la Google generand cu 90% mai multe descarcari decat App Store, procentul crescand de la 85% inregistrat in Q2 2015.

iOS and Google Play continued to show diverging growth patterns in Q3 2015. Google Play expanded its download lead over iOS thanks to first-time smartphone users in emerging markets like India and Southeast Asia. Meanwhile, iOS extended its revenue lead over Google Play thanks to its continued strength in another Asian market: China.

Dupa cum se asteptau unii analisti, China este cea mai importanta piata pentru compania Apple, descarcarile din App Store intrecand SUA acolo, insa acelasi lucru este valabil si pentru incasari, deci chinezii au cheltuit mai multi bani decat americanii pe aplicatii in Q3 2015.

Apple acorda o importanta foarte mare Chinei in ultimii ani si asta pentru ca de acolo vin si cele mai mari incasari pentru compania americana, China intrecand SUA in incasari inca de anul trecut, iar in 2015 se pare ca lucrurile nu se vor schimba din vreun punct de vedere.

App Store vs Google Play 1

Ca sa fiu sincer este interesant faptul ca Google Play genereaza descarcari aproape duble fata de App Store, insa incasari injumatatite, semn ca din ce in ce mai multi utilizatori descarca aplicatii gratuite care genereaza mai putini bani pentru Google.