Prima Pagina iPhone 6S iPhone 6S racit cu lichid si performantele

iPhone 6S racit cu lichid si performantele

iPhone 6S racire lichida performanteiPhone 6S racit cu lichid este testat intr-un clip video pentru a se vedea daca el ofera performante mai bune decat atunci cand se bazeaza pe sistemul de racire normal implementat de catre compania Apple, adica simple componente pentru disiparea caldurii si nimic mai mult.

Testul este facut de catre un videoblogger care a descoperit ca racirea lichida a MacBook 2015 are drept efect o crestere a performantelor produsului celor de la Apple, puterea sa de procesare fiind serios redusa atunci cand componentele interne se incalzesc excesiv, sistemul standard de racire fiind ineficient.

Dorind sa afle daca iPhone 6S ofera performante mai bune cand este racit lichid, videobloggerul a testat terminalul in Geekbench 3 in timp ce il racea intr-un recipient cu gheata topita, rezultatele obtinute de catre el fiind identice indiferent de momentul de testare al terminalului.

Mai exact, chiar daca iPhone 6S se incalzea in carcasa normala, chiar daca el era racit cu lichid, rezultatele performantelor in Geekbench 3 erau extrem de apropiate, semn ca procesorul nu este afectat de thermal throttling din cauza incalzirii excesive, asa ca veti avea parte de aceleasi performante in orice conditii.

Daca iPhone 6S are performante identice indiferent de cat de cald este, nu acelasi lucru poate fi spus despre Samsung Galaxy S6 Edge, HTC ONE M9 sau ZTE Axon Mini, ele avand rezultate diferite in functie de caldurea pe care componentele interne o genereaza.

Racirea lichida a acestor terminale Android a avut drept rezultat performante mult mai bune decat cele standard, astfel ca vedem acum cat de buna este puterea de procesare mare ale componentelor interne din aceste terminale, ea fiind redusa din cauza caldurii.

iPhone 6S racire lichida performante 1

Acestea fiind spuse, compania Apple isi gandeste terminalele pentru a functiona la fel de bine indiferent cat de calde sunt componentele interne, asa ca nu trebuie sa va faceti foarte multe griji din acest punct de vedere.

  • SMIT Ozouri

    Cata poveste ca sa aflam ca unele terminale “sufera” de throttling-ul procesorului din cauza incalzirii , la fel cum sufera orice MacBook dintotdeauna , datorita nemaipomenitei carcase unibody si a racirii mizerabile pe care Apple o are de obicei .

  • SMIT Ozouri

    Oh, da – Apple si-a gandit foarte bine terminalele cu chipuri A8 si A8x, care isi reduceau frecventa de functionare dupa doua minute din cauza supraincalzirii si a consumului de current prea mare – tot un fel de throttling se numeste .

  • @SMIT Ozouri: Ai citit titlul articolului? Aici vorbim de altceva.

  • SMIT Ozouri

    Da, ai vorbit de performantele crescute ale procesorului daca este racit cu lichid . Asa ceva nu exista , daca nu cumva procesorul este overclockat – sunt performantele normale . In schimb , in lipsa unei raciri adecvate , performantele sunt reduse datorita throttling-ului . Si ti-am aratat ca se intampla si la Apple in multe situatii – este motivul pt care de multe ori producatorii nu pot sa ofere frecventa maxima de functionare a procesorului si o limiteaza .

  • Din nou, ca sa intelegi, aici vorbim de A9, nu de A8. Ai testat tu A8 sa vezi ca face throttling ?

  • SMIT Ozouri

    In articol se vorbeste de smartphoane in general , si performanta lor cand sunt racite cu lichid – tu ai preluat articolul .
    Nu am testat eu A8 , l-a testat Apple si a constatat ca trebuie sa-i reduca frecventa maxima dupa doua minute – e la mintea cocosului . Iar la MacBook , incalzirea si throttling-ul sunt probleme de cand lumea .

  • @SMIT Ozouri: Nu stiu despre ce articol vorbesti tu, dar omul din clip se axeaza pe iPhone 6S pentru ca la Macbook face throttling, apoi baga si niste terminale Android in mix.
    De unde stii tu ce a facut Apple cu A8? Lucrezi pentru ei sau un partener de-al lor ? Altfel…