Cum dezactivezi redarea automata a clipurilor video in aplicatia Facebook

dezactivezi redare automata video Facebook auto-playFacebook a recunoscut ca aplicatia pentru iPhone si iPad consuma inutil enegia bateriei si v-am spus dimineata cum genereaza aplicatia Facebook acest consum nedorit, iar acum va spun si o metoda prin care il puteti reduce partial.

Mai exact, s-a descoperit ca aplicatia Facebook abuzeaza de anumite API-uri ale iOS pentru a reda clipuri video in fundal cu sunetul oprit prin functia autoplay, iar dezactivarea sa ar trebui sa reduca partial consumui, dar totul este partial si nu complet, asa cum am descoperit astazi.

Facebook a anuntat ca isi va actualiza aplicatia pentru a rezolva problema consumului exagerat de energie a bateriei, insa pana cand acest lucru va fi realizat, nu va ramane decat sa dezactivati functia autoplay pentru redarea clipurilor video prin intermediul sau.

Cum dezactivezi autoplay video in aplicatia Facebook

dezactivare redare automata video Facebook auto-play

Pentru a dezactiva redarea automata de clipuri video prin aplicatia Facebook cu functia autoplay urmati pasii de mai jos:

  1. Deschideti aplicatia Facebook.
  2. Accesati meniul More din partea dreapta jos a interfetei.
  3. Faceti scroll in jos si accesati sectiunea Settings.
  4. Accesati sectiunea Videos and Photos.
  5. Accesati sectiunea Autoplay.
  6. Apasati pe intrarea Never autoplay video si reveniti la meniul principal al aplicatiei.

Dupa selectarea acestei optiuni nu vor mai fi redate automat clipurile video in aplicatia Facebook prin functia autoplay, iar tot de acolo veti putea alege ca toate clipurile video si pozele sa fie incarcate in format HD in reteaua de socializare, asa ca ele vor avea o calitate mult mai buna.

1 COMENTARIU

  1. Atenție!!! Chiar dacă opriți opțiunea de auto-play la videoclipuri, tot vă va “suge” baterie în background dacă vedeți un videoclip. Ideea e că o dată pornit un videoclip, aplicația Facebook începe să ruleze un “sunet mut” în difuzor și, chiar și când ieși din aplicație, ea tot va merge în background, la fel ca orice aplicație de muzică, care redă sunet și cu ecranul stins.
    Pericol este și aplicația Messenger!!! Și aia face același lucru! O dată rulat orice fel de sunet în aplicație, aplicația rămâne rulând sunet în background.
    Soluții sunt trei:
    1. Force quit după ce terminați cu aplicația. (O închideți din Task Switcher de fiecare dată)
    2. Nu rulați niciodată vreun videoclip în aplicația Facebook.
    3. Ștergeți aplicația și folosiți browser-ul.
    Am mai pus comentariul ăsta la alte articole, poate vede mai multă lume.
    Am mai zis asta despre aplicația Facebook acum câteva luni.