Prima Pagina Facebook Cum consuma Facebook toata energia bateriei iPhone

Cum consuma Facebook toata energia bateriei iPhone

Cum consuma Facebook toata energia bateriei iPhoneFacebook este una dintre aplicatiile care consuma extrem de multa energie a bateriei chiar si atunci cand nu o utilizati, iar ieri a fost oferita o explicatie halucinanta pentru modul in care aplicatia consuma extrem de multa baterie cand teoretic nu ar trebui sa o faca.

Desi aplicatia Facebook este inchisa de catre utilizatori si lasata in background, unde nu ar trebui sa genereze trafic, in special cand sistemul Reimprospatare in Fundal, Background App Refresh, este dezactivat, realitatea este complet diferita fata de ceea ce va imaginati.

Mai exact, se pare ca aplicatia Facebook abuzeaza de anumite API-uri pentru VOIP in background si audio in background, prin tehnici de acest gen aplicatia functionand in continuare chiar si atunci cand ea ar trebui sa fie complet inchisa fara a genera activitate in fundal.

Totul pare a avea legatura cu clipurile video afisate de catre Facebook in News Feed, compania Facebook abuzand de API-urile pentru background audio pentru a mentine aplicatia activa chiar si cand ea este inchisa in fundal, asemenea practici fiind teoretic interzise de Apple.

Cum face Facebook totul ? Ei bine aplicatia Facebook ruleaza automat clipuri video cu sonorul setat la minim atunci cand este inchisa in fundal, clipurile video fiind redate cand utilizatorii navigheaza pe internet folosind conexiuni Wi-Fi, dar si cand folosesc o conexiune celulara.

Partea buna este ca Facebook nu poate reda automat decat clipurile video aflate in ecranul principal al aplicatiei cand o folosim, deci teoretic vorbim despre activitate redusa in fundal, asta pana cand deschidem iar aplicatia si iar este pornit automat un clip video.

My guess is that Facebook is hijacking audio sessions on iOS by keeping silent audio in the background whenever a video plays in the app. And because, by default, videos on Facebook auto-play on both Wi-Fi and Cellular and few people ever bother to turn it off, that means there’s a high chance the Facebook app will always find a way to play a video, keep audio in the background, and consume energy to perform background tasks.

Partea si mai proasta este ca se genereaza inclusiv consum suplimentar de date celulare fara ca Facebook sa il plateasca si asa Facebook a intrecut YouTube in numarul de vizualizari pentru clipuri video, furand si trisand pentru a obtine ce are nevoie.

Ceea ce face Facebook incalca toate regulile Apple, insa din pacate cei din Cupertino nu opresc asemenea practici si noi ramanem fara baterie in terminale. Solutia pentru aceasta problema nu este stergerea aplicatiei Facebook ci dezactivarea redarii automate a clipurilor video.

Aici v-am spus cum opriti redarea automata de clipuri video in aplicatia Facebook si teoretic ar trebui sa va imbunatatiti autonomia bateriei, recomandarea mea fiind sa si inchideti complet aplicatia Facebook din fundal cand nu o folositi.

 • Jimmy

  Acelasi lucru l-am observat si eu. Personal am dezactivat push notifications si inchid de fiecare data aplicatia facebook daca nu o mai folosesc. – iphone 5s IOS 8.4.1

 • vichi

  Eu nu am opțiunea auto play in setări, îmi apare doar Upload HD

 • Gabriel Sterescu

  Daca stergem aplicatia nativa FB si facem un shorcut din Safari , crezi ca este mai bine ?

 • Adioff

  Eu am renuntat total la Facebook , toata lumea afla ce facem noi .. Inclusiv serviciile secrete , bravo facebook !

 • Eu.G

  Din cauza telefoanelor smart serviciile secrete daca vor sa te urmareasca pot afla si ce culoare a avut c***tul pe care l-ai facut dimineata.
  Nici daca te muti in padure intr-o casa in pom si traiesti cum traiau oamenii acum 10000 de ani, tot poti fi urmarit din satelit, deci trebuie sa accepti realitatea ca suntem monitorizati in permanenta.
  Oricum in cativa ani, vom fi toti insemnati ca niste vite, ca se tot vorbeste despre implantarea cipului la nastere.

 • MariusM

  Toata lumea are optiunea Autoplay
  Deschideti aplicatia Facebook
  In coltul dreapra jos aveti More-Settings. Alegeti Account Settings-Videos and Fhotos-Autoplay.
  Numai bine!!!

 • amfetamin

  Cel mai sigur e sa dai sign out de fiecare data,atunci ești 100% sigur ca nu halește nici bateria,nici prețioșii mega-giga biti! :-))

 • flo

  cel mai bine o stergi din telefon si intri din browser.o mizerie care iti mananca aproape toate resursele!

 • Iulian

  Huaaa!!! Acum au optimizat toate aplicatiile sa faca trafic mare de date, nici nu le mai dau update.

 • Pingback: Facebook: aplicatia noastra consuma exagerat bateria iPhone | iDevice.ro()

 • icetkk

  Atenție!!! Chiar dacă opriți opțiunea de auto-play la videoclipuri, tot vă va “suge” baterie în background dacă vedeți un videoclip. Ideea e că o dată pornit un videoclip, aplicația Facebook începe să ruleze un “sunet mut” în difuzor și, chiar și când ieși din aplicație, ea tot va merge în background, la fel ca orice aplicație de muzică, care redă sunet și cu ecranul stins.
  Pericol este și aplicația Messenger!!! Și aia face același lucru! O dată rulat orice fel de sunet în aplicație, aplicația rămâne rulând sunet în background.
  Soluții sunt trei:
  1. Force quit după ce terminați cu aplicația. (O închideți din Task Switcher de fiecare dată)
  2. Nu rulați niciodată vreun videoclip în aplicația Facebook.
  3. Ștergeți aplicația și folosiți browser-ul.

 • icetkk

  Da! Așa e ideal.

 • icetkk

  Exact!

 • Gabriel Sterescu

  Asa am facut si pare ca e ok. Vedem ce rezolva fb la urmatoarele update-uri. Mersi