Apple – noi angajati pentru masini autonome

inginer masini autonomeCompania Apple l-a angajat recent pe Jonathan Cohen, fost manager al diviziei Nvidia care dezvolta software pentru masini autonome, in clipul video de mai jos fiind prezentat Nvidia Drive PX creat special pentru acest tip de automobile.

Cohen si echipa sa au creat software care analizeaza datele inregistrate de camere si “invata” diverse tipare privind modul in care se misca oamenii  si masinile in lumea reala, aceste date fiind utilizate mai apoi pentru a ghida masini pe drumuri.

In cadrul Apple, Cohen nu lucreaza in aceeasi divizie precum o facea cand era angajat al Nvidia, el oferind in contul sau Linkedin doar informatii privind munca pe care o face intr-un departament de software din cadrul Apple, insa e destul de probabil ca implicarea sa sa fie in departamentul ce dezvolta masina Apple.

Separat de acest tip de software, Cohen a lucrat si la dezvoltarea Nvidia CUDA care a fost implementata in diverse sisteme de entertainment care sunt utilizate in masini din lumea intreaga, asa ca probabil colaboreaza cu inginerii Apple care dezvolta acest sistem pentru masina Apple.

Apple a angajat o multitudine de ingineri de la diversi producatori de automobile din lumea intreaga pentru masina sa electrica si autonoma, peste 1000 de persoane fiind implicate in acest proiect, insa se pare ca procesul de angajati continua.

Acum cateva saptamani compania Apple s-a intalnit cu reprezentanti ai autoritatilor americane pentru a discuta despre posibila testare a unei masini autonome, iar aceasta angajare confirma planurile indraznete ale Apple, masina putand fi prezentata la inceputul anului 2017.