Apple si influenta asupra pietei imobiliare din SUA

Apple piata imobiliaraApple este una dintre cele mai mari companii din SUA cu un numar foarte mare de angajati in diverse orase din tara, insa San Francisco aduna cei mai multi dintre ei, acestea avand nevoie si de case in care sa locuiasca in perioada in care lucreaza in campusul din Cupertino.

Un studiu efectuat recent in zona metropolitana a San Francisco dezvaluie faptul ca atat cresterea salariilor angajatilor Apple, cat si cresterea numarului acestora a determinat o crestere a chiriiilor si a valorii caselor in respectiva zona,

Conform datelor oferite public, casele ocupate de catre angajati ai Apple cresc in valoare cu aproximativ 18% in fiecare an, procentul fiind cu 7 procente mai mare decat cel inregistrat in restul zonei metropolitane a San Francisco si cu 5 procente mai mare decat cel inregistrat pentru San Jose.

Din 2007 cand a fost lansat primul iPhone si pana acum diferenta in valoarea caselor detinute de catre angajatii Apple si cei din San Jose a crescut de la 13% la 20%, totul in baza cresterii salariilor primilor, dar si a valorii companiei Apple multumita popularitatii produselor sale.

Homes occupied by Apple workers are appreciating at 18% a year, compared with 11% for San Francisco as a whole and 12% for San Jose. Since iPhone sales launched in June 2007 [and stock values rose], the Zillow analysis found, the average difference between the median home value of Apple workers and San Jose workers has swelled to 20% from 13%.

Pentru ca majoritatea celor care nu lucreaza la companii IT au salarii mai mari decat restul lumii, compania Apple si-a angajat oameni de securitate din randul companiilor de securitate contractate sa-i pazeasca birourile, oferindu-le salarii mai bune si beneficii suplimentare.

Mai mult decat atat, Apple a creat si rute de transport in comun speciale pentru a-si aduce angajatii mai usor la serviciu, cei din Cupertino avand grija de proprii angajati, asta in timp ce valoarea caselor in care acestia locuiesc si chiriile aferente lor continua sa creasca din cauza Apple si a altor companii IT.