Apple vrea ca aplicatiile sa fie mai sigure

criptograficApple a anuntat in cursul acestei zile ca ofera publicului acces la librariile sale criptografice in care este inclus codul folosit pentru securizarea aplicatiilor native ale iOS si OS X, orice dezvoltator putandu-l implementa in propriile titluri.

Apple ofera un sistem foarte avansat de securitate pentru propriile aplicatii pentru iOS si OS X astfel incat acestea sa nu poata fi sparte de catre hackeri, iar acum orice dezvoltator de aplicatii poate implementa acelasi nivel de securitate librariile criptografice ale Apple fiind oferite in sistem open-source.

Cu ajutorul codului sursa disponibil prin aceste librarii criptografice dezvoltatorii pot implementa un sistem avansat de criptare a aplicatiilor, pot implementa un sistem de tokenizare pentru procesarea de plati cu card-uri, pot folosi certificare de securitate mai bune si au acces la o multitudine de alte tehnologii de securitate.

The same libraries that secure iOS and OS X are available to third‑party developers to help them build advanced security features. Security Framework provides interfaces for managing certificates, public and private keys, and trust policies. It supports the generation of cryptographically secure pseudorandom numbers. It also supports the storage of certificates and cryptographic keys in the keychain, which is a secure repository for sensitive user data.

Practic Apple incurajeaza dezvoltatorii sa produca aplicatii cat mai sigure pentru iOS si OS X, iar cu ajutorul acestor librarii oricine poate lansa titluri extrem de sigure pentru produsele americanilor, insa desigur ca va trece mult timp pana cand ele isi vor face aparitia in magazine.

Aceasta masura luata de catre compania Apple este fara precedent si dezvaluie cat de mult conteaza pentru ea oferirea de aplicatii cat mai sigure pentru utilizatori, insa ramane de vazut in ce masura dezvoltatorii vor beneficia de tehnologiile celor din Cupertino.