Amazon refuza sa mai vanda produse Apple

Amazon refuza sa mai vanda unele produse AppleAmazon refuza sa mai vanda Apple TV-urile companiei Apple in magazinele sale online, compania americana amenintand acum o luna ca va lua aceasta masura dupa lansarea Apple TV 4, astazi ea tinandu-se de cuvant, dupa cum se asteptau multi.

Incepand de astazi Amazon a sistat vanzarile tuturor modelelor Apple TV din magazinele sale, indiferent daca unitatile erau vandute de catre ea sau de catre companii terte, astfel ca toti cei interesati sa cumpere acest produs vor trebui sa se reorienteze spre alte magazine online.

Amazon si-a anuntat partenerii ca intentioneaza sa sisteze vanzarile de Apple TV-uri si Chromecast-uri incepand de astazi, sustinand ca prin aceasta masura doreste sa reduca confuzia in randul utilizatorilor cu privire la dispozitivele capabile sa redea continut multimedia.

Problema are la baza faptul ca Apple TV-urile si Chromecast-urile nu redau continut din serviciul Amazon Prime, cei de la Amazon promovand in schimb propriile Fire TV si Fire TV Stick, ambele fiind competitoare directe ale produselor dezvoltate de catre Apple si Google.

Masura luata de catre Amazon este surprinzatoare avand in vedere ca multi posesori de produse Apple folosesc iDevice-urile pentru a vizualiza continut din Amazon Prime, iar oferirea unei aplicatii pentru Apple TV 4 i-ar fi adus cu siguranta noi abonati, insa strategia pare sa fie alta.

Acestea fiind spuse, Amazon intra intr-o lupta directa si apriga cu Apple pe piata multimedia playerelor si va fi interesant de vazut cine si cat va avea de castigat.