Samsung ar putea concedia 30% din angajati

Samsung ar putea concedia 30 din angajatiSamsung ar putea concedia 30% din angajati intr-un efort de a reduce costurile de functionare ale companiei, diviziile de resurse umane fiind in proces de a convinge unele persoane sa paraseasca voluntar compania cu un pachet de salarii compensatorii generos.

De la manageri si pana la angajati normali, Samsung incearca sa convinga o varietate de persoane sa renunte la posturile ocupate in cadrul companiei, in principal fiind vizate persoanele care au avut o activitate mediocra in ultimii ani, prezenta lor neaducand vreun beneficiu companiei oricum.

Cei de la Samsung incearca sa evite concedierile in masa si incearca sa isi convinga personalul sa accepte acele pachete de salarii compensatorii pentru a parasi voluntar compania, insa desigur ca unii vor refuza sa faca acest lucru, asa ca probabil vom vedea si concedieri.

Decizia companiei Samsung de a concedia un numar atat de mare de angajati are la baza o estimare a scaderii incasarilor in anul urmator, dar probabil conducerea incearca sa scape si de personalul care nu isi face treaba si a adus compania intr-o asemenea situatie.

Samsung’s top priority is to save costs. Average workers with mediocre performance are being advised to leave the company with a sizable compensation. Another official, who asked not to be identified, said human resources officials at Samsung units were meeting with employees to persuade them to join the voluntary retirement system.

La sfarsitul anului 2014, Samsung avea aproape 280.000 de angajati in toate locatiile in care are deschise birouri sau subsidiare, deci vorbim despre concedierea a peste 90.000 de persoane in urmatorea perioada, cifra fiind mai mare decat numarul total de angajati ai Apple.

In baza acestor concedieri Samsung va reusi cu siguranta sa reduca substantial costurile de functionare in perioada urmatoare, insa important este sa lanseze produse mai mai bune si sa aiba campanii de promovare mai eficiente in lumea intreaga.