De ce aplicatia Bursa a iOS poate genera investitii proaste

Aplicatie Bursa investitii proasteApple are o multitudine de aplicatii native instalate in iPhone, iPad si iPod Touch-urile sale, insa prezenta lor acolo nu este intotdeauna de bun augur pentru utilizatori, dupa cum explica o cunoscuta publicatie americana.

Mai exact, se pare ca unii investitori sunt predispusi sa faca decizii proaste daca verifica in mod constant aplicatia Bursa instalata in iDevice-urile celor din Cupertino, iar asta deoarece in majoritatea verificarilor actiunile vor fi prezentate pe un trend negativ.

Mai exact, conform unui studiu, verificarea zilnica a evolutiei pretului actiunilor unei companii are sanse de 47% de a genera impresia ca ele se afla mai mereu pe un trend descendent, procentul scazand in cazul verificarilor facute la perioade mai lungi de timp.

In aceeasi idee, pe termen lung pretul actiunilor unei companii are o evolutie mult mai buna decat cea pe care o reda verificarea zilnica a aplicatiei Bursa, astfel ca investitorii vor fi in general motivati sa ia decizii proaste in legatura cu modul in care isi investesc banii.

If you check every single day, there’s a roughly 47% chance that the market will have gone down, based on its past movements. But what happens if you check once a month? The numbers will start to look a little better, as the market will only have gone down 41% of the time. Years are better still, as the S&P generates a positive return seven years out of every 10. And if you check once a decade, then you’re only going to get bad news about 15% of the time.

Realizatorii acestui studiu sustin ca ascunderea aplicatiei Bursa intr-unul dintre folderele iOS-ului pe care nimeni nu il acceseaza vreodata este o idee foarte buna si acelasi lucru este valabil nu doar pentru aplicatia Bursa, ci si pentru alte aplicatii native care genereaza impresii gresite despre lumea in care traim.

2 COMENTARII

  1. Anflabetule – cum de ai descoperit tu limba romana?! Ita ca mai nou are ifonu pe romana si nu pe engleza-al dyracu mldovean