Apple dezvolta tastatura cu Force Touch

tastatura Force Touch AppleApple dezvolta o tastatura cu Force Touch pentru Mac-urile sale, un brevet de inventie inregistrat recent pentru cei din Cupertino dezvaluind planurile lor cu privire la viitorul PC-urilor sale.

Sistemul Force Touch a fost anuntat initial pentru Apple Watch si implementat mai apoi in Mac/iPhone-uri, iar in curand va ajunge inclusiv in tastaturile celor din Cupertino, insa nu in cele clasice deoarece acest tip de periferic produs de Apple a fost deja actualizat recent.

Exact precum in cazul implementarii in diversele produse care au deja Force Touch si aceasta noua tastatura ar fi capabila sa ruleze diverse comenzi in functie de tipul de apasare facuta de catre utilizatori, deci pentru apasari usoare vor fi rulate anumite functii, iar pentru cele puternice vor fi rulate altele.

Brevetul inregistrat celor de la Apple a fost trimis la oficiul pentru brevete de inventie si marci in cursul anului 2012, deci cu 2 ani inainte ca Force Touch sa fie prezentat pentru prima oara, insa el nu a fost implementat in tastatura lansata anul acesta.

Cu Force Touch Apple usureaza munca utilizatorilor de iDevice/Mac-uri de a interactiona cu iOS si OS X, iar o tastatura ce contine acest sistem cu siguranta va fi apreciata de catre unii utilizatori, insa ramane de vazut cum va fi implementat sistemul si cand va fi el disponibil.