PuzzlePhone – smartphone-ul modular al viitorului

PuzzlePhonePuzzlePhone este un nou smartphone modular care cauta finantare prin intermediul unui website specializat, el atragand interesul unui numar foarte mare de persoane cre au donat in 9 ore 10% din suma necesara aducerii sale pe piata.

PuzzlePhone este dezvoltat de catre o companie finlandeza, iar dupa cum ii spune si numele, el este compus din multiple componente modulare, adica diverse parti ale sale pot fi schimbate pentru a oferi functionalitate noua cand este nevoie de ea.

Din punct de vedere al specificatiilor, PuzzlePhone ofera un ecran full HD de 5 inch, un procesor octa-core, 3 GB RAM, pana la 64 GB de memorie si ruleaza Android 6 Marshmallow, deci teoretic este mai atractiv decat majoritatea terminalelor similare de pe piata.

Separat de acestea, avem componentele modulare care permit imbunatatirea cantitatii de memorie RAM, a procesorului sau a camerei, insa deocamdata spatiul de stocare nu poate fi crescut si nu pot fi adaugati noi senzori, insa asta s-ar putea schimba in viitor.

PuzzlePhone is more than just a device – it’s a platform, an ecosystem of interchangeable parts that are designed to be changed and upgraded with the times. It’s the first truly sustainable smartphone – one that’s not meant to be thrown out and replaced in full with every mobile carrier contract. If you break your screen, you can easily replace the Spine. If your battery dies, a new Heart will make your phone run like new. Want to increase your storage, a quick switch of the Brain will give you the upgrade you need.

Smartphone-urile modulare sunt viitorul terminalelor mobile si vor fi mult mai atractive pentru utilizatori pe masura ce tot mai multi producatori se vor uita serios la ele si vor dezvolta modele cu design mai frumos si metode mai simple de a schimba componentele.

Pana atunci, PuzzlePhone asteapta finantare prin intermediul Indiegogo in aceasta pagina si are sanse foarte mari sa o obtina avand in vedere ca vorbim despre doar 250.000 de dolari ceruti de catre finlandezi.