Signal – cea mai sigura aplicatie de mesagerie

Signal AndroidSignal este cea mai sigura aplicatie de mesagerie, sau cel putin asta ne da de inteles celebrul Edward Snowden, omul care a furnizat atat de multe informatii despre modul in care functioneaza agentia NSA.

Snowden a afirmat ca foloseste zilnic aplicatia Signal pentru Android pentru a comunica cu diverse persoane, el promovand-o ca fiind cea mai sigura aplicatie de mesagerie text existenta in momentul de fata, ea fiind oferita deocamdata doar pentru platforma Android.

Signal este rezultatul combinarii dintre TextSecure si RedPhone, codul sursa al aplicatiei fiind oferit open source pentru ca toata lumea sa se poata convinge ca agentiile guvernamentale americane nu au acces la ea pentru a prelua informatii din terminalele utilizatorilor Android.

Conform creatorilor Signal, aplicatia cripteaza comunicarile atat la trimiterea din terminale, cat si la primirea in servere si retrimiterea catre alte terminale, asa cum face iMessage, diferenta fiind ca in cazul Signal nu exista dubiul ca NSA sau alte agentii ar avea acces la date.

As always, Signal uses your existing phone number and address book. There are no separate logins, usernames, passwords, or PINs to manage or lose. We cannot hear your conversations or see your messages, and no one else can either. Everything in Signal is always end-to-end encrypted, and painstakingly engineered in order to keep your communication safe.

Avand in vedere ca aplicatia Signal este oferita deocamdata doar pentru platforma Android, nu o veti putea instala in terminalele voastre iPhone, insa creatorii sai probabil vor dori sa o publice in App Store, mai ales ca al sau cod sursa este oferit open source pentru utilizatori.

Pana atunci, ea este disponibila pentru descarcare din Google Play sau de pe website-ul utilizatorilor, avand recomandarea lui Edward Snowden.

4 COMENTARII

  1. Toggle navigation
    Open Whisper Systems

    Just Signal

    moxie0 on 02 Nov 2015

    Just Signal

    Get it on Google Play

    Today we’ve started rolling out Signal for Android, which unites simple private messaging and simple private calling into a single app on Android. This is the culmination of our effort to combine TextSecure and RedPhone into one app, which we began on iPhone and are now bringing to completion on Android.