Cum poti creste spatiul de stocare al iPhone 6 de la 16 GB la 128 GB

Cum poti creste spatiul de stocare al iPhone 6 de la 16 GB la 128 GBSpatiul de stocare al unui iPhone 6 sau iPhone 6 Plus poate fi crescut de la 16 GB la 128 GB in momentul de fata multumita unei proceduri care desi nu este aprobata de catre compania Apple, ofera posibilitatea de a beneficia de mai mult spatiu pentru salvarea de date.

In China anumite service-uri de telefoane mobile au capacitatea de a inlocui mediul de stocare NAND flash al iPhone 6 sau iPhone 6 Plus, oferind in esenta optiunea de a face upgrade de la 16 GB spatiu de stocare la 128 GB spatiu de stocare pentru cele doua terminale.

Procedura implica desfacerea terminalelor, dezlipirea chip-ului NAND flash de pe placa de baza si inlocuirea sa cu unul al service-ului, intreaga procedura fiind periculoasa, cu potential de a distruge acel chip al terminalului, datele din el fiind desigur pierdute.

Cum poti creste spatiul de stocare al iPhone 6 de la 16 GB la 128 GB

Cum poti creste spatiul de stocare al iPhone 6 de la 16 GB la 128 GB 1

In imaginile din acest articol puteti vedea procedura care trebuie indeplinita pentru a face upgrade spatiului de stocare din iPhone 6 sau iPhone 6 Plus, insa aceasta este doar jumatate din ea, deoarece exista si partea software care trebuie luata in calcul.

Compania Apple are masuri de securitate implementate in chip-urile sale, astfel ca odata ce ai activat un iPhone sunt inregistrate si numerele de serie de identificare ale chip-ului NAND flash care face stocarea, toate acestea trebuind clonate in chip-ul inlocuitor.

Cum poti creste spatiul de stocare al iPhone 6 de la 16 GB la 128 GB 2

Service-urile din China au gasit totusi o metoda de a eluda masurile de securitate ale Apple multumita unor vulnerabilitati in firmware-ul chip-urilor si in iOS, astfel ca schimbarea mediilor de stocare NAND flash se face foarte rapid, chiar daca exista pericole.

Chinezii cer 92 de dolari pentru un mediu de stocare NAND flash de 128 GB si 71 de dolari pentru un mediu de stocare NAND flash de 64 GB, pretul fiind foarte bun pentru ultimul tip de chip, iar similar cu cel al Apple pentru primul.

Cum poti creste spatiul de stocare al iPhone 6 de la 16 GB la 128 GB 3

Aceasta este prima oara cand este promovata in mod public posibilitatea de a schimba mediile de stocare NAND flash ale terminalelor iPhone si deocamdata totul este posibil numai pe iPhone 6 sau iPhone 6 Plus deoarece doar pe aceste terminale exista vulnerabilitatile.

Nu v-as putea spune daca in Romania ar fi posibila o procedura de acest gen, insa sunt sigur ca multa lume ar fi interesata de ea, garantia fiind invalidata doar daca terminalul este desfacut dupa preluarea de catre Apple.

Cum poti creste spatiul de stocare al iPhone 6 de la 16 GB la 128 GB 4

Cum poti creste spatiul de stocare al iPhone 6 de la 16 GB la 128 GB 5

Cum poti creste spatiul de stocare al iPhone 6 de la 16 GB la 128 GB 6

Cum poti creste spatiul de stocare al iPhone 6 de la 16 GB la 128 GB 7

14 COMENTARII

  1. N-ai cum, Apple cred ca activeaza cate ceva din fabrica cand instaleaza softul, deci se scrie cate ceva inainte sa il activezi tu

  2. Nu ma mira deloc, astia sunt in stare sa faca o copie indentica cu marul si sa deseneze para pe el. La ce sa ne mire, maine o sa putem cumpara iphone 6 la jumatate de pret cu aceleasi caracteristici 1000%.

  3. 128GB cu 92$ e chiar un pret ok insa 72$ pentru 64GB sund de parere ca nu se merita riscul cand de nou poti cu 100$ in plus sa cumperi varianta de 64GB.