Cum instalezi 128 GB spatiu de stocare in iPhone

Acum cateva luni v-am spus ca puteti creste spatiul de stocare al iPhone de la 16 GB la 128 GB, totul fiind posibil in China, tara in care diverse magazine mari sau mici promit sa desfaca iPhone-urile Apple pentru a le inlocui mediile de stocare NAND flash.

In clipul video de mai jos puteti vedea cum este indeplinita procedura de a creste spatiul de stocare al iPhone de la 16 GB la 128 GB, procedura completa fiind prezentata intr-un timelapse pentru ca toata lumea sa vada ce implica o schimbare de acest gen pentru iPhone.

Practic mediul de stocare NAND flash al iPhone este dezlipit de pe placa de baza, datele sale sunt copiate intr-un meniu de stocare nou impreuna cu seriile de idenfiticare ale dispozitivului, toate componentele fiind reasamblate dupa efectuarea schimbarii.

In mod normal, diferenta de pret dintre un iPhone cu 16 GB spatiu de stocare si unul cu 128 GB spatiu de stocare este de 200 de dolari sau peste 200 de euro, insa in China upgrade-ul este facut la pretul de doar 60 de dolari, o suma mult mai mica decat in cazul celei percepute de Apple.

Conform chinezilor care fac aceasta procedura, chip-ul Hynix cu 16 GB spatiu de stocare este inlocuit cu unul Toshiba cu 128 GB spatiu de stocare, aproximativ 50 de upgrade-uri de acest gen fiind facute zilnic, deci vorbim despre mii de dolari incasati in fiecare zi pentru componente care costa doar cativa dolari.

iPhone 6, iPhone 6 Plus si terminalele mai vechi pot fi imbunatatite in acest mod cu mai mult spatiu de stocare, deci iPhone 6S nu poate fi inca schimbat in acest mod, dar probabil nu va dura chiar atat de mult pana cand si cei cu cele mai noi terminale se pot bucura de un upgrade serios.

Deocamdata nu stiu daca in Romania este posibila o asemenea schimbare, insa daca voi stiti, ar fi interesant de stiut unde se pot face asemenea upgrade-uri pentru iPhone.