iOS 9.1 afiseaza gresit procentajul bateriei

iOS 9.1 afiseaza gresit procentajul baterieiiOS 9.1 afiseaza gresit procentajul bateriei si acest lucru l-am observat atat pe iPhone 6S, cat si pe iPhone 6S Plus in repetate randuri in ultimele zile, problema fiind una extrem de mare pentru utilizatori.

iOS 9.1 are probleme cu afisarea procentajului bateriei si ele sunt accentuate in aceasta versiune a iOS fata de cele precedente deoarece nu vorbim despre o problema noua, ci despre o agravare a uneia existente care genereaza extrem de multe batai de cap.

Problemele cu afisarea corecta a procentajului bateriei in iOS 9.1 induc in eroare utilizatorii care in general au impresia ca bateria lor are mai multa energie decat exista in realitate in ea, iar in ultimele zile am ramas cu iPhone 6S si iPhone 6S Plus inchise din senin.

In cazul ambelor terminale procentajul bateriei afisa valori de aproximativ 10% inainte de a se inchide subit, conectarea la o sursa de energie deschizand imediat terminalele cu afisarea unui procent de baterie de aproximativ 5% de aproape fiecare data.

iOS 9.1 afiseaza gresit procentajul bateriei

Din pacate problemele cu afisare corecta a procentajului bateriei in iOS 9.1 sunt intalnite de un numar foarte mare de persoane in momentul de fata, iar singura rezolvare sigura pentru ele implica efectuarea unui restore cu evitarea utilizarii unui backup al dispozitivelor.

Aceasta problema va poate lasa cu un iPhone inchis chiar cand aveti mai multa nevoie de el si nu prea inteleg cum poate Apple sa greseasca atat de mult in determinarea procentului din baterie disponibil pentru terminale, cand o estimare cat mai corecta este necesara tot timpul

Separat de inchiderea subita, problemele cu afisarea corecta a procentajului bateriei apar si cand un terminal este scos de la incarcat cu o anumita valoare de energie inmagazinata in baterie, ea schimbandu-se subit la o valoare cu 10% – 15% mai mare fara vreo explicatie clara.

Nu am testat inca iOS 9.2 beta 2 pentru a vedea daca problema este rezolvata pe aceste terminale, insa am o vaga impresia ca situatia nu sta asa cum mi-as dori.

Voi ati avut probleme de acest gen ?

45 COMENTARII

  1. Probleme probleme eu de la 9.0.2 cu jalibreak ip6 nici nu mă gândesc sa merg mai departe cred ca nici la iOS 10 nu o sa ajung

  2. Da,iphone 6s,afisajul bateriei se blocheaza la un moment dat pe parcursul zilei la un anumit procent si isi revine dupa un restart sau inchis/deschis,dupa care a doua zi se repeta ….

  3. Am avut probleme.. Pe iPhone 5 ,acum cateva zile, aveam 15%-16% si m-am trezit cu el inchizandu-se. Mentionez ca nu face parte din iPhone-urile 5 care au avut problema aceea “renumita” pentru aceast model de iPhone cu inchiderea subita a telefonului cu un procentaj mai mare de10%.

  4. La mine se Descarcă normal… Însă doar la încărcare, am observat, ca trebuie sa intru puțin pe el (vreo 5 min) ca sa îmi indice corect cât la % s-a încărcat. ?

  5. După câte am analizat, cei de la Apple , au omis funcția de activare a procentajului in momentul când este blocat. Cred ca la viitoarea versiune intra in normalitate.

  6. In timpul unei reincarcari, procentajul a ramas la 19 % pentru mult timp. Cand l-am deconectat si reconectat a devenit brusc 89 %.

  7. Da! Si pe 9.2 problema persista! Iar daca se inchide si dupa 15 min incerci sa il aprinzi reusesti cu procentaj al bateriei de 8%

  8. 1. mi s-a inchis la 7%
    2. L-am bagat la incarcat cam 10 min si am aviut 2% dupa care l-am scos cam 30 de min a ramas 2% iar cand l-am bagat a doua oara a sarit la 9
    3. L-am bagat la incarcat la 5%, iar dupa o ora aveam 59%. L-am deblocat, am dat un telefon de aproximativ 1 minut, si cand am inchis apelu aveam 70%, l-am deconectat si a continuat sa cresca singur pana la 73%

    Procentele sunt relative, cu o amrja de erore de +- 1%! Se intampla prea des sa le tin minte pe toate

    I6s 64GB 9.1

  9. Multe probleme la un iPhone 5s: la încărcare se oprește procentajul bateriei la 97% și numai după un restart își revine la 100%, mesajele îmi vin cu întârziere, Internetul 3G merge foarte,foarte lent, nu poate fi utilizat. Toate după acest nou iOS . O porcărie.

  10. cred ca multi dintre voi nu au auzit / facut calibrare de baterie, mai ales la un update.
    mai conteaza si ce incarcatoare folositi; de obicei cu cel original nu s-au raportat erori.
    si nu cred ca trebuie evitat ( @zaone) de fiecare data cand se face update, backup-ul anterior; asta in acceptiunea ca multi useri nu folosesc iTunes (deci nu backup pe PC) si nici iCloud backup… deci fac doar OTA … evident asta e luat in calcul de Apple si astfel ca face sistemul sa functioneze si fara Restore pe curat ! eu afirm asta din experienta – sustin chiar ca bateria tine mai bine pe masura ce iOS-ul invata cum iti folosesti tel … deic este indicat OTA.

  11. Sawrl!! Cu Ota nu a mers bine aproape niciodată , i schimb cu iTunes si cu un restore înainte sa văzut diferența mare, deci te contrazic,si despre ce calibrare la baterie vb ?

  12. @sawrl
    1. Folosesc încărcător original de la Apple si am problema asta.
    2. Am făcut back-up din iTunes si persista problema.

  13. @sawrl: Ma gandeam eu ca e vorba despre o prostie. Nu exista calibrare pentru baterie, n-are nicio treaba ce spune ala acolo.
    Singura chestie care iti creste usor autonomia e incarcarea dincolo de 100% timp de alte cateva minute, atat.

  14. mi s a intamplat deja de 3 ori de cand am trecut la ios 9 sa am 30 % si sa pornesc 3g ul sa dau maxim 1 telefon sau sa trimit o poza pe viber si sa se consume bateria pe un iphone 5. si chiar aveam nevoie de telefon in momentul ala. de atunci nu ma mai pot baza pe iphone am ca backup alt telefon.

  15. Pe iPhone 6, iOS 9.1 nu mi s-a întâmplat niciodată. Frecvent îl pun la încărcat la 4-5%. Îl încarc uneori și de 2 ori pe zi.

  16. Salut. Sunt out of topic dar eu am o problema serioasa cu 9.1 si anume: nu mai vad anumite contacte in agenda dar daca ele ma apeleaza imi apar.
    Cunoasteti o rezolvare?

  17. La mine dupa instalarea iOS 9.1 OTA a aparut aceasta probleme, i-am dat cam 4-5 reseturi prin apasarea home Button dupa care power Button pentru 10 secunde la un interval de virca 2-4 minute intre resetari si s-a rezolvat ?.

  18. Iphone 5, cred ca are deja cca 3 ani, cca. 600 cicluri de incarcare, daca afara este rece, ceea ce relatezi este ceva normal. Inlocuieste bateria si o sa te bucuri de telefon ca in primele zile.

  19. am avut eu problema aia pe un i5 negru, am altul , tot 5, dar pe alb ,si vad ca asta nu s-a inkis la mai mult de 10 la suta asa cum era la primul

  20. Eu niciodata incepand cu ios 3, nu am dat restore cand am urcat la urmatorul soft ios 4,5,6 etc . Probleme de baterie , fluentizare etc etc. pozele raman in cont doar dai import din photos , contactele raman sunt salvate in contul de gmail sau icloud sau yahoo , aplocatiile ce le folosesti ce cunosti pt ca le folosesti , pierzi doar apelurile si mesajele , nu e capat de lume , de 2 zile am ios 9.1 pe un iphone 6 plus si numi vine sa cred cat de bine merge