Cat testeaza Apple versiunile beta ale iOS ?

iOS 9 perioada testare betaIncepand cu prima versiune beta a iOS 2, compania Apple a inceput sa testeze o multitudine de build-uri beta ale unui sistem de operare inaintea lansarii oficiale.

Tinand evidenta tuturor actualizarilor majore lansate pana acum, un blog american ne ofera posibilitatea de a vedea cat timp a testat compania Apple diverse versiuni ale sistemului sau de operare cu dezvoltatorii de aplicatii inaintea lansarii versiunii finale.

Dupa cum puteti vedea si din imagine, Apple nu a testat pana acum mai mult de 8 versiuni beta ale unui update pentru iOS, cea mai lunga perioada de testare fiind in cazul iOS 5, atunci Apple oferind beta build-uri timp de peste 3 luni de zile pentru utilizatorii sai.

Tot in iOS 5 regasim si cea mai lunga durata de testare pentru un beta build, versiunea a treia a iOS 5.1 beta fiind destata de catre compania Apple pentru aproape doua luni de zile inainte ca iOS 5.1 sa fie lansat oficial pentru utilizatori, acest lucru asigurand calitatea sistemului de operare.

Mergand mai departe, observam ca incepand cu iOS 8 rar au existat mai mult de 6 versiuni beta ale unui upgrade major, compania Apple incercand sa reduca perioada de testare la mai putin de 3 luni de zile inainte de a oferi versiunea publica, aceasta strategie urmand a continua in viitor.

Partea interesanta este ca incepand cu iOS 8 compania Apple a inceput sa lanseze si mai multe actualizari majore, aceasta versiune avand si cele mai multe update-uri intermediare oferite pnaa acum, doar iOS 4 avand 3 versiuni intermediare importante, iar aici desigur ca nu luam in calcul actualizarile de tipul x.x.x.