Google vrea sa produca propriile procesoare

noul logo GoogleGoogle este interesata sa dezvolte propriile chip-uri pentru procesoare, RAM si alte componente interne, aceasta strategie fiind practicata de catre compania Apple inca din anul 2010 cu lansarea iPhone 4.

Google preia o parte din tactica Apple care face iDevice-urile atat de performante si de stabile, compania din Mountain View dorind sa ofere ceva mai multa consistenta pentru terminalele Android in baza expertizei pe care inginerii sai si cei ai fostei companii Motorola o pot oferi.

Apple dezvolta chip-uri din seria AX pentru iPhone, iPad si iPod Touch, acestea continand componente dezvoltate de catre inginerii Apple in baza tehnologiilor licentiate de la alte companii, parteneri precum Samsung sau TSMC fabricand aceste chip-uri pentru Apple.

Pentru a putea copia strategia celor de la Apple, compania Google ar trebui sa isi gaseasca un partener precum Qualcomm pentru a-i putea produce chip-urile, asta deoarece Samsung si TSMC ar putea avea mari probleme in a sustine atat productia Apple, cat si cea Google.

Google recently talked with some microchip makers about developing chips based on Google’s own preferred designs, part of a push by the company to bring more uniformity to the fragmented universe of Android phones. That, Google hopes, would make its Android mobile operating system more competitive with Apple’s phones at the high end of the market and solve other major problems.

Foarte multi analisti americani le-au recomandat companiilor producatoare de smartphone-uri sa adopte o strategie similara Apple in ceea ce priveste productia de chip-uri, iar pana acum doar cei de la Samsung au avut posibilitatea de a isi dezvolta propriile chip-uri cu procesor si RAM.

Acum Google pare hotarata sa mearga pe acest drum din moment ce terminalele Android ofera o experienta atat de variata si in general nu foarte buna, insa ramane de vazut cati vor dori sa foloseasca tehnologiile celor dein Mountain View, ele putand ajunge initial in terminalele Nexus.