Apple dezvolta placute digitale de inmatriculare

Apple dezvolta placute de inmatriculare digitaleApple dezvolta placute de inmatriculare digitale pentru masina sa electrica si autonoma, sau cel putin asta ne sugereaza o recenta angajare facuta de catre cei din Cupertino in cursul saptamanilor trecute.

Pentru a isi indeplini obiectivul compania Apple l-a angajat pe Rónán Ó Braonáin al companiei Reviver, el fiind un inginer software care ar fi lucrat la vechea companie la un nou sistem de placute digitale pentru masinile americane, el urmand a face acelasi lucru in cadrul Apple.

Rónán Ó Braonáin a lucrat in cadrul Reviver timp de 5 luni, insa inainte de asta a fost angajat inclusiv de catre cei de la BMW, acolo inginerul producand aplicatii conectate cu sistemele de entertainment ale masinilor, deci experienta sa este destul de vasta.

Prima placuta digitala de inmatriculare din lume dezvoltata de catre compania Reviver este capabila sa monitorizeze locatia automobilului, sa tina log-uri ale tuturor reparatiilor si sa faca plati automate pentru punctele de plata de pe autostrazile americane sau parcarile in care intra utilizatorii.

Before going to work at Apple as a “Secret Agent” on “special projects” according to his LinkedIn profile, Rónán Ó Braonáin was Director of Engineering at Reviver, a stealth startup working on what Braonáin called “the world’s first digital license plate”. Prior to his stint at Reviver, Braonáin spent 5 years as a software engineer at BMW before becoming Chief Technology Officer at Vision Fleet.

In cadrul Apple, Rónán Ó Braonáin nu isi descrie activitatea, iar acest lucru era perfect normal deoarece Apple le interzice unor angajati sa faca aceste lucruri, asa ca Apple ar putea dori ca el sa lucreze si in alte departamente, nu doar in cel care ar putea dezvolta o placuta digitala de inmatriculare.

Pentru a-si dezvolta masina electrica si autonoma compania Apple a angajat o multitudine de oameni din cadrul companiilor Tesla, BMW, Mercedes-Benz, Chrystler, NVIDIA, Volkswagen, Ford, Daimler si nu numai, asa ca teoretic ar trebui sa vedem un produs extrem de interesant.