Iata prima drona care zboara nelimitat

Prima drona care zboara nelimitatDaca va plac dronele, atunci astazi va spun ca o companie americana a lansat pe piata civila prima drona care zboara nelimitat, ea avand denumirea Persistent Aerial Reconnaissance and Communications, PARC.

Folosita initial de catre armata pentru a-si asigura paza bazelor militare sau a altor locatii, drona PARC este capabila sa zboare la altitudini de pana la 170 de metri pentru perioade nelimitate de timp, astfel ca teoretic poate monitoriza permanent o locatie.

Cheia acestei autonomii este un microfilament care face legatura cu solul, el fiind capabil sa transmita energie pentru motoarele sale, dar sa si transmita date catre calculatoarele la care este conectata, deci vorbim despre un feed video real oferit pentru utilizatori.

Acest microfilament este mai subtire decat cablul unor casti pentru smartphone-uri, insa este foarte rezistent, drona avand desigur si o baterie incorporata care permite aterizarea sa in cazul in care contactul cu sursa permanenta de energie este intrerupt in vreun fel.

Deocamdata nu se stie cand va fi lansata drona PARC sau la ce pret o va vinde compania Cyphy care a creat-o, insa ea are o utilitate limitata in lumea reala in principal din cauza faptului ca trebuie sa stea mereu conectata la o sursa de energie de la sol.