AMD ar fi mintit in legatura cu numarul nucleelor procesoarelor proprii

AMD procesorAMD este ce de-al doilea mare producator de procesoare pentru calculatoare, iar conform unui proces intentat recent, compania ar fi mintit in legatura cu numarul de nuclee existente in procesoarele vandute pe piata.

Mai exact, AMD si-a promovat procesoarele cu arhitectura Bulldozer ca avand 8 nuclee in interior, insa in realitate acestea contineau doar 4 nuclee, compania fiind acuzata ca ar fi promovat in mod mincinos aceste produse.

Avand doar 4 nuclee reale, procesoarele produse in baza arhitecturii Bulldozer nu aveau puterea de procesare pe care un procesor cu 8 nuclee o oferea pentru utilizatori, iar acum cei de la AMD vor trebui sa isi sustina in instanta decizia de a le promova in acest mod.

AMD nu a facut vreo declaratie publica in legatura cu acest proces, insa a decis sa renunte la chip-urile modulare care sunt la baza sa, concentrandu-se pe arhitectura Zen care va fi implementata in viitoarea sa generatie de procesoare, ea avand la baza o tehnologie similara Intel Hyperthreading.

Daca AMD va pierde acest proces, atunci ar putea fi obligata sa plateasca zeci de milioane de dolari din cauza marketing-ului mincinos pe care l-a facut pentru procesoarele sale, insa pedeapsa ar fi justificata din cauza numarului mare de persoane inselate.

Aceasta problema imi aduce aminte de modul in care Samsung trateaza testele benchmark cu procesoarele sale, marind artificial frecventa de lucru peste cea maxima normala cand asemenea teste erau rulate, intr-o idee similara cu cea folosita de Volkswagen care reducea emisiile in timpul testelor.