Iata cate companii a cumparat Apple in anul fiscal 2015

Sediu Apple CupertinoApple a cumparat nu mai putin de 15 companii in cursul anului fiscal 2015, cei din Cupertino confirmand indirect 9 achizitii, 6 dintre ele ramanand totusi necunoscute deocamdata publicului larg.

Anul fiscal al Apple a inceput pe 1 octombrie 2014 si s-a terminat pe 30 septembrie 2015, iar in aceasta perioada Apple a cumparat mai mult de 1 companie pe luna, toate fiind integrate in cadrul multiplelor sale divizii pentru a contribui la dezvoltarea de produse noi.

9 dintre aceste achizitii sunt cunoscute pana acum si vorbim despre companii care fie pot aduce noi tehnologii pentru dezvoltarea de iDevice-uri, fie pot contribui la dezvoltarea masinii Apple care ar urma sa fie lansata pe piata cel tarziu in cursul anului 2017.

Desi Tim Cook a confirmat faptul ca Apple a cumparat 15 companii in cursul ultimului sau an fiscal, el nu a spus si cat a cheltuit compania americana pentru aceste achizitii, insa probabil vorbim despre o suma cuprinsa intre 100 de milioane de dolari si maxim 400 de milioane de dolari.

Avand in vedere ca Apple abia a cumparat unele companii cu unele tehnologii, ramane de vazut daca si cand va integra produsele si serviciile lor in propriile produse lansate in lumea larga.