Primele masini autonome circula pe strazi (Video)

Tesla AutopilotTesla a lansat recent sistemul Autopilot pentru modelul Model S disponibil pe piata, software-ul fiind capabil sa conduca singur o masina fara interventia soferului, chiar daca acesta nici macar nu se afla in scaunul sau.

Desi unii soferi nu sunt multumiti de sistemul Autopilot al Tesla Model S, in clipurile video de mai jos veti vedea cat de bine functioneaza el si cat de eficient este inclusiv cand vine vorba despre evitarea accidentelor, lucru impresionant pentru un simplu program.

Desi Tesla a afirmat ca sistemul Autopilot este gandit pentru a ajuta soferii sa fie in siguranta in timp ce conduc, unii au inteles ca software-ul poate fi utilizat pentru ca ei sa se poata relaxa in timp ce calatoresc, iar primele teste dezvaluie ca multi n-au gresit.

Tesla este una dintre primele companii care a testat software ce poate transforma o masina comerciala intr-una autonoma si prin sistemul Autopilot le ofera detinatorilor Model S un software de care alti soferi vor beneficia abia peste ani si ani de zile.

Compania Apple dezvolta un software similar pentru masina sa, desi se pare ca acesta este deocamdata departe de a fi pregatit chiar si pentru implementarea intr-un prim model al autovehiculului, insa poate ca Apple ne va surprinde in mod placut.

Revenind totusi la Autopilot, in clipul video de mai sus veti vedea cum o masina Tesla evita un posibil impact cu un camion care se apropie prea mult de banda sa, masina activand automat si frana, acelasi lucru fiind prezentat in al doilea clip, de aceasta data un SUV evitand un obstacol de pe sosea.

Ca sa fiu sincer cu voi, cred ca nu vor trece foarte multi ani pana cand mai multi producatori de masini vor implementa asemenea software in propriile produse si intr-un final el va deveni un standard, viitorul fiind al masinilor autonome.

https://www.youtube.com/watch?v=3gax8BnQpuA

Articolul precedentIata cate companii a cumparat Apple in anul fiscal 2015
Articolul următorVivo X6 – primul smartphone cu procesor cu 10 nuclee
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.