InstaAgent – aplicatia Instagram care fura parolele utilizatorilor

InstaAgent malwareWho Viewed Your Profile – InstaAgent este o aplicatie disponibila pana noaptea trecuta in App Store pentru iPhone sau iPod Touch, ea fiind creata pentru a le permite utilizatorilor sa vada cine le-a vizualizat profilul Instagram.

Pentru a oferi asemenea informatii, aplicatia InstaAgent le cerea utilizatorilor sa se logheze in aplicatie folosindu-si contul Instagram, iar de aici parolele lor ajungeau in serverele unei companii de unde roboti virtuali erau logati in conturi pentru a publica divers continut.

Dupa folosirea aplicatiei InstaAgent diversi utilizatori au observat faptul ca pe conturile lor apar mesaje sau poze pe care ei nu le-au publicat, unele dintre ele fiind similare cu imaginea pe care o vedeti in partea stanga sus a acestui articol.

Apple si Google au sters aplicatia InstaAgent din App Store si Google Play, insa ea a inregistrat intre 100.000 si 500.000 de descarcari in magazinul Google si exista posibilitatea ca in App Store sa fi avut parte de o popularitate similara.

InstaAgent malware 1

Avand in vedere ca aplicatia prelua parolele si conturile Instagram din terminale si le transmitea catre serverele unor necunoscuti, daca ati folosit aplicatia InstaAgent cred ca este destul de clar faptul ca trebuie sa va schimbati parola chiar acum.

In aceeasi idee, avand in vedere ceea ce s-a intamplat cu InstaAgent, ar trebui sa evitati sub orice forma logarea in diverse aplicatii mai mult sau mai putin cunoscute cu ale voastre conturi Facebook/Instagram/etc, daca nu aveti un sistem de autentificare dubla activat.

Indiferent cat de populara poate fi o aplicatie in App Store, pana la o analiza detaliata a sa nimeni nu poate sti ce fel de cod se ascunde in interiorul sau si cat rau poate face un asemenea titlu, asa ca este bine sa fiti mereu precauti pentru a nu va pierde conturile.