iPhone 6S – vanzari mai mici decat estimarile

iphone 6s vanzariiPhone 6S are vanzari mai mici decat estimarile facute de catre compania Apple inaintea lunii septembrie, astfel ca recent cei din Cupertino ar fi luat decizia de a reduce cu 10% comenzile pentru componente.

O reducere cu 10% pentru numarul de componente cumparate de la parteneri nu inseamna in mod neaparat ca si numarul de unitati produse de catre Foxconn va fi mai mic decat cel comandat de catre compania Apple, asta deoarece stocurile de componente ar putea fi suficiente pentru a sustine productia in parametri normali.

In ciuda acestui lucru, analistii sunt de parere ca vanzarile iPhone 6S sunt oai mici decat estimarile facute decat compania Apple, iar asta deoarece foarte putine aplicatii ale App Store beneficiaza de functia 3D Touch pe care cei din Cupertino au promovat-o atat de puternic.

Conform acelorasi analisti, Apple ar urma sa produca mai putin de 80 de milioane de unitati ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus in T4 2015, dar si ca Apple se asteapta sa vanda cu 20 de milioane de unitati mai putin in intregul an initial de disponibilitate ale celor doua terminale.

Apple has slashed orders for hardware components by up to 10%, probably because of weak demand for the iPhone 6S. The analysts estimate that Apple will build fewer than 80 million units of the iPhone 6S in the fourth quarter of this year, and they have lowered their expectations for units built next year to 222 million from 242 million.

Anual schimbarile in comenzile de componente sa numarul de unitati produse de catre partenerii Apple sunt vazute ca indicatori ale vanzarilor slabe inregistrate de catre terminalele celor din Cupertino, asa ca acum analistii prezinta totul in acelasi mod.

Tim Cook a avertizat ca acest gen de schimbari in planurile Apple nu sunt un indicator direct cu privire la modul in care se descurca terimnalele pe piata, insa analistii stiu una si buna, reducerea de comenzi pentru componente sau pentru productia de terminale este un rezultat direct al vanzarilor slabe.