Masinile autonome Google – record de mile parcurse

5

masina autonoma electrica GoogleGoogle testeaza masini autonome si electrice de foarte multa vreme, iar recent compania a anuntat ca flota sa de astfel de automobile a navigat pe o distanta de 1.2 milioane de mile.

Da, ati auzit bine, masinile Google s-au condus singure pe o distanta de 1.2 milioane de mile fara accidente majore si fara a primi vreo amenda de la politia americana, lucru care este surprinzator avand in vedere ca vorbim despre masini care nu au sofer, ci doar o persoana care se asigura ca ele nu fac accidente grave.

Recent o masina autonoma Google a fost oprita de politia americana deoarece avea o viteza prea mica pentru drumul pe care se afla, insa cei de la Google sustin ca masinile lor autonome nu au luat vreodata vreo amenda cat timp au parcurs ce 1.2 milioane de mile.

Conform celor de la Google, aceeasi disutanta poate fi parcursa de catre o persoana normala in 90 de ani de condus zilnic, deci vorbim despre foarte multa perioada de testare pentru sistemele de conducerea autonoma dezvoltate de catre compania Google pentru masini.

Like this officer, people sometimes flag us down when they want to know more about our project. After 1.2 million miles of autonomous driving (that’s the human equivalent of 90 years of driving experience), we’re proud to say we’ve never been ticketed!

Avand in vedere ca viitorul este al masinilor autonome, informatii de acest gen sunt foarte importante pentru viitorul lor deoarece ele dovedesc faptul ca tehnologia din spatele lor este suficient de buna pentru a fi oferita comercial publicului larg.