Angajatii Apple il critica pe Jony Ive

8

Apple design rusineDesi pare greu de crezut, o serie de angajati ai companiei Apple il critica pe Jony Ive si deciziile pe care le-a luat cu privire la schimbarile din design-ul iOS-ului , criticile mergand si catre fosti vicepresedinti ai Apple.

Conform acestoa angajati, compania Apple a creat la un moment dat produse care sunt usor de inteles si folosit de catre clienti, insa aceasta politica s-a schimbat radical in rau in ultimii ani, lucru pe care foarte multa lume l-a descoperit deja dupa achizitionarea anumitor produse.

Daca pana in 2007 compania Apple crea PC-uri care erau intuitive si ofereau functii ce puteau fi usor descoperite prin simpla explorare a meniurilor, lansarea iPhone a schimbat foarte multe in design-ul pentru interfata iOS-ului, dar si a OS X-ului, insa nu vorbim despre o schimbare buna.

Angajatii Apple spun ca a lor companie face de rusine design-ul si in principal design-ul industrial, unii afirmand ca au discutat cu diversi clienti care sustin ca au facut o greseala prin cumpararea produselor Apple, asteptandu-se la cu totul altceva decat ceea ce au primit.

The products, especially those built on iOS, Apple’s operating system for mobile devices, no longer follow the well-known, well-established principles of design that Apple developed several decades ago. These principles, based on experimental science as well as common sense, opened up the power of computing to several generations, establishing Apple’s well-deserved reputation for understandability and ease of use.

Mai mult decat atat, unii angajati sustin ca diversii clienti dau vina pe ei pentru cumpararea produselor Apple care nu ii multumesc, asta in loc sa dea vina direct pe compania americana deoarece ea le-a creat si nu s-a gandit serios la ceea ce urmeaza sa le ofere.

Realitatea este ca incepand cu iOS 7 compania Apple a schimbat radical interfata de utilizator a sistemului de operare si multe schimbari nu au fost apreciate, in special cele pentru fonturi, insa din pacate aceasta schimbare a modului de gandire din cadrul Apple se va mentine in anii urmatori.

Mai multe detalii interesante despre plangerile Apple puteti citi in articolul sursa.