Evolutia spectaculoasa a vanzarilor iPhone

evolutie vanzari iPhoneApple a lansat in 2007 primul model al iPhone, primul sau smartphone schimband complet industria acestui tip de terminale mobile, asta in ciuda faptului ca nimeni nu acorda sanse de reusita celor din Cupertino.

In graficul de mai sus puteti vedea cat de mult au crescut vanzarile de terminale iPhone in ultimii ani de zile, in 2007 Apple vanzand 1.37 milioane de unitati, in timp ce in anul fiscal 2015 a vandut nu mai putin de 231.22 de milioane de unitati in peste 130 de tari de pe glob.

Evolutia spectaculoasa a vanzarilor de terminale iphone are la baza si faptul ca Apple a reusit sa implementeze functii care au facut terminalele sale extrem de popular, dar si in baza faptului ca echipa sa de marketing este extrem de priceputa in ceea ce face pentru a convinge lumea sa cumpere dispozitivele.

In baza graficului de mai sus, compania Apple a vandut in ultimii 8 ani nu mai putin de 819.75 de milioane de terminale iPhone, cifra fiind una colosala, mai ales ca un sfert dintre toate vanzarile au fost realizate doar in cursul anului fiscal 2015 de catre cei din Cupertino.

Cele mai mari cresteri in vanzarile de terminale iPhone au fost realizate la trecerile dintre anii fiscali 2011 – 2012 si 2014 – 2015, in cel de-al doilea caz cresterea fiind de aproape 50% in vanzari, una spectaculoasa pentru orice fel de producator de smartphone-uri cu vanzari foarte mari.

Acestea fiind spuse, la finalul anului fiscal 2016 compania Apple va inregistra peste 1 miliard de iPhone-uri vandute in lumea intreaga in toata perioada de existenta a acestui tip de produse.