Google Photos va reduce spatiul ocupat de poze

Google Photos crestere spatiuGoogle a anuntat in cursul acestei zile implementarea unei functii noi pentru serviciul Google Photos, el urmand a reduce spatiul ocupat de catre pozele disponibile in terminalele noastre.

Mai exact, incepand de maine o noua functie va  fi disponibila in versiunea web a Google Photos, aceasta permitand comprimarea pozelor incarcate in serviciul Google pentru a economisi spatiu, ele urmand a avea si o calitate mult mai scazuta in urma acestei comprimari.

In tandem cu aceasta functie va fi oferita una similara pentru iOS numita Free up space, ea fiind oferita sub forma unui buton care la apasare va sterge din terminale toate pozele incarcate deja in Google Photos, spatiul eliberat putand fi utilizat pentru orice altceva.

Google Photos permite stocarea unui numar nelimitat de poze in serverele Google atat timp cat ele nu depasesc rezolutia de 16 megapixeli, orice poza care are o rezolutie mai mare fiind comprimata pana la rezolutia respectiva pentru a nu ocupa prea mult spatiu.

Aceasta functie se numeste High Quality, iar cei care au incarcat poze in format Original Quality si au pierdut spatiu din Google Drive vor avea posibilitatea de a converti automat pozele la calitate High cu un buton Recover Storage disponibil in meniul lor de setari.

Noua functie nu este deocamdata disponibila in iOS, ci doar in Android, insa compania Google pregateste o actualizare pentru aplicatia Google Photos din App Store cu aceasta functie deja activata.