Chip-ul A9X are un producator exclusiv

iPad Pro A9XiPad Pro este singura tableta care are un chip A9X implementat de catre compania Apple si conform unor informatii noi furnizate de catre partenerii celor din Cupertino, el ar fi produs in exclusivitate de catre TSMC.

Desi chip-ul A9 este produs de catre Samsung si TSMC in diverse cote, compania Apple a ales ca noul chip A9X sa fie produs doar de catre cei de la TSMC si asta deoarece ei au un proces de fabricatie mai eficient si rezultatul final este un chip care ofera performante si autonomie mult mai bune.

Legat de iPad Pro, un cunoscut analist asiatic afirma ca Apple va vinde intre 2.4 si 2.6 milioane de tablete iPad Pro in T4 2015, o cifra mare avand in vedere pretul de vanzare al produsului, dar si categoria redusa de oameni care sunt dispusi sa cumpere o asemenea tableta de la Apple.

In T1 2016 analistul se asteapta ca vanzarile de tablete iPad Pro sa scada la minim 2.1 milioane de unitati si cifra in sine este mult mai mare decat ar trebui sa fie, asta deoarece vorbim despre un produs scump care este departere de a oferi functii chiar atat de atractive.

vanzari iPad Pro

Acestea fiind spuse, Apple are un producator exclusiv de chip-uri pentru iPad Pro, iar estimarile initiale mi se par a fi mult mai mari decat ar trebui, asta prin prisma faptului ca vorbim despre un produs limitat, dedicat exclusiv unui numar mic de persoane.