Hackerii recomanda evitarea Touch ID

evita touch idHackerii recomanda evitarea Touch ID ca masura de siguranta pentru iPhone sau iPad-urile noastre, ei afirmand ca acasta masura de securitate nu este mai buna decat utilizare aunei parole complexe pentru un cont.

Argumentul hackerilor pentru evitarea Touch ID ca masura de siguranta pentru iPhone sau iPad-uri are la baza faptul ca amprentele noastre sunt raspandite in aproape orice loc in care atingem un obiect din preajma noastra, informatia fiind intrutotul adevarata.

Avand in vedere ca amprentele noastre sunt raspandite in atat de multe locuri, hackerii sustin ca ele pot fi foarte usor preluate de catre oricine si pot fi utilizate pentru a ne accesa terminalele mobile, diverse demonstratii aratandu-ne ca amprentele din silicon pot inlocui amprentele reale.

Problema si mai mare, sustin ei, este ca amprentele nu pot fi schimbate la fel de usor precum o parola atunci cand nu avem terminalul la dispozitie, astfel ca o persoana care ni-l fura si are amprenta poate accesa toate datele noastre in doar cateva secunde.

You leave your fingerprints everywhere. hey can be picked up off of paper, keyboards, and desk surfaces. You wouldn’t leave your password written down on a sticky-note attached to your monitor at work, would you? If your work is using your fingerprint for authentication, your password is probably on your monitor right now.

Desi argumentele lor sunt 100% valide, amprentele nu pot fi sparte la fel de usor precum parolele si nu trebuie sa ne chinuim sa le tinem minte, comparand un sistem de siguranta cu celalalt, amprentele oferind mai multa securitate daca un hacker nu are la indemana amprenta noastra.

Desi in teorie amprentele pot fi copiate pentru a pacali cititoarele de amprente, doar o persoana bine instruita si cu echipamentul potrivit poate face aceasta procedura, iar persoanele de acest gen sunt capabile sa sparga si parole complexe cu aceeasi usurinta.

Din punctul meu de vedere, utilizarea Touch ID in locul unei amprente este cea mai buna masura de protectie pentru utilizatorii normali si cei care au date importante de protejat.