Gestul uimitor al unui sofer de taxi

sofer de treabaSoferii de taxi nu sunt printre cele mai iubite persoane de pe planeta, indiferent de tara, si asta din cauza stilului haotic de a conduce in trafic, indiferent de cat de aglomerat este, insa un sofer de taxi din Bangkok merita laudat din plin.

Barbatul din dreapta fiecarei imagini a returnat un iPhone uitat in masina sa calatorind 2 pana la turistul pe care il lasase la un hotel, dar care din neatentie si-a uitat iPhone-ul in masina taximetristului, ajuns intre timp acasa.

Luand legatura cu firma de taximetrie, turistul a reusit sa afle ce masina l-a transportat pana la al sau hotel, iar 2 ore mai tarziu taximetrisul care l-a condus a ajuns la camera sa cu terminalul in mana, asta desi locuia la 2 ore distanta de respectivul hotel.

Desi nu avea vreo obligatie si desi in mod normal aproape niciun alt taximetrist nu ar fi calatorit 2 ore pentru a returna un iPhone, ci probabil si l-ar fi insusit indiferent daca ce fel de dubii ar fi planat asupra sinceritatii sale.

A Pattaya taxi driver made a Scottish man’s birthday even more special when he drove two hours to his hotel in Bangkok to return his forgotten iPhone. After Fraser realized he had lost his phone, he got the cab’s license plate from the hotel’s CCTV and the hotel contacted the driver’s taxi company.

Pentru gestul sau taximetristul a acceptat 55 de dolari, o suma destul de buna care ar fi acoperit fara probleme costul motorinei si a timpului pierdut pentru a returna telefonul cate adevaratul sau proprietar.

Avand in vedere ca in Romania am auzit nenumarate cazuri cu iPhone-uri uitate in taximetre si disparute in gauri negre, cred ca unii au multe de invatat de aici.