Apple a fost amendata din cauza politicii privind garantia produselor

Apple baniApple a fost amendata cu 900.000 de euro in Italia de catre autoritatile locale, insa vorbim despre o hotarare definitiva privind o decizie luata in cursul anului 2011 de catre o agentie guvernamentala locala.

Atunci Apple a fost amendata deoarece nu isi informa in mod corect clientii cu privire la garantia de care beneficiaza atunci cand cumpara un produs Apple, cei din Cupertino oferind doar 1 an de garantie, in timp ce Uniunea Europeana ii obliga sa ofere 2 ani de garantie pentru produsele vandute in Europa.

Evitand sa informeze in mod corect consumatorii cu privire la garantia legala de care beneficiaza, compania Apple le recomanda acestora sa cumpere Apple Care pentru a-si extinde garantia de la 1 an la 2 ani pentru a beneficia de suport extins pentru eventualele probleme intalnite.

Aceasta practica este contradictorie legislatiei europene in materie de oferire a garantiei pentru produse electronice, iar Apple a fost atunci amendata in mod corect, decizia de astazi sustinand-o pe cea data in 2011, asta desi au trecut nu mai putin de 4 ani de atunci.

In aceasta perioada compania Apple a incercat din rasputeri sa anuleze amenda sau sa reduca partial cuantumul acesteia, insa autoritatile italiene au ramas ferme pe pozitii, asa ca 900.000 de euro vor intra in conturile statului italian deoarece Apple nu a actionat in mod corect.

Atunci diverse grupuri de protectie a consumatorilor au depus plangeri in unele state europene acuzand Apple de incalcarea aceleiasi legi, insa pana acum doar Italia a amendat compania americana pentru aceste practici, asa ca ramane de vazut ce se va intampla in alte cazuri.