Apple retrage serviciul Apple Care din Italia dupa investigatii facute de autoritati si aplicarea unei amenzi

  Apple a fost anul trecut amendata cu peste 1 milion de dolari in Italia deoarece a refuzat sa le ofere clientilor garantia legala de 2 ani si le recomanda sa cumpere Apple Care pentru 100€, ea fiind obligata sa rectifice documentatia privind garantia legala. Desigur ca Apple nu a respectat ceea ce i s-a impus, a continuat sa promoveze Apple Care-ul, a fost din nou supusa unei investigatii de catre autoritati, a fost amenintata cu sistarea activitatii si incepand din 9 noiembrie a decis sa retraga complet serviciul Apple Care in Italia.

As of November 9, 2012, Apple stopped selling AppleCare Protection Plan in Italian Apple Store and the distribution of the APP program at Apple Authorized Resellers (including Telephone Operators and Apple Authorized Service Centers). The Apple Authorized Resellers in Italy can stop the sale of APP both box and auto-enroll (without box) versions, starting today you can return the stocked products back to Apple by 10 December 2012.

  Apple si-a anuntat resellerii ca nu au voie sa mai vanda Apple Care, a modificat pe website-ul sau informatiile referitoare la oferirea garantiei legale si totul este perfect normal. Apple nu isi informa in mod corect clientii in legatura cu garantia legala impusa de UE, continua sa le vanda un Apple Care scump si cred ca amenda initiala trebuia sa fie mult mai mare, avand in vedere atitudinea companiei. Exista posibilitatea ca in alte tari europene Apple Care-ul sa dispara daca Apple nu isi revizuieste atitudinea si va fi investigata de catre alte guverne.

8 COMENTARII

  1. era de asteptat sa se intample asa
    entitatile guvernamentale din italia isi fac bine treaba la capitolul asta
    sper sa se reglementeze in toata europa chestia asta .Romania inclusa

  2. Stima pentru italieni știu sa își apere drepturile.. Desigur 1 milion de dolari nu e usturator pt. Apple dacă ar fi fost mai mult dispărea inițial Apple care.
    Sper ca si alte tari sa aplice metoda sa fim protejati si sa beneficiem de o garantie premium.
    Așa cum sunt si produsele lor.

  3. romania nu este in UE decat doar cu numele si doar atat.romana este mai mult inclusa in africa sau mai bine spus pe luna sau pe alta planeta ci nici decum sa fie un stat care isi respecta poporul sau firmele mari sa-si respecte consumatorii.la noi totul este de fatada si nu conteaza decat vanzarile mari ci nu respectarea consumatorului in general.OPC sunt mana in mana cu marile lanturi de magazine decat cu cei care ar trebui sa-i ajute.bravo italienilor ca stiu sa ia atitudine cand este vorba de chestii din astea.

  4. Nu stiu de ce vorbiti legat de garantia de 1 an. Eu am luat 3gs, 4 si 4S de la Orange, si am avut si am inca 2 ani garantie.Suferiti ca nu vine Apple direct la usa la voi sa va ofere aceasta garantie???