Apple retrage serviciul Apple Care din Italia dupa investigatii facute de autoritati si aplicarea unei amenzi

8

  Apple a fost anul trecut amendata cu peste 1 milion de dolari in Italia deoarece a refuzat sa le ofere clientilor garantia legala de 2 ani si le recomanda sa cumpere Apple Care pentru 100€, ea fiind obligata sa rectifice documentatia privind garantia legala. Desigur ca Apple nu a respectat ceea ce i s-a impus, a continuat sa promoveze Apple Care-ul, a fost din nou supusa unei investigatii de catre autoritati, a fost amenintata cu sistarea activitatii si incepand din 9 noiembrie a decis sa retraga complet serviciul Apple Care in Italia.

As of November 9, 2012, Apple stopped selling AppleCare Protection Plan in Italian Apple Store and the distribution of the APP program at Apple Authorized Resellers (including Telephone Operators and Apple Authorized Service Centers). The Apple Authorized Resellers in Italy can stop the sale of APP both box and auto-enroll (without box) versions, starting today you can return the stocked products back to Apple by 10 December 2012.

  Apple si-a anuntat resellerii ca nu au voie sa mai vanda Apple Care, a modificat pe website-ul sau informatiile referitoare la oferirea garantiei legale si totul este perfect normal. Apple nu isi informa in mod corect clientii in legatura cu garantia legala impusa de UE, continua sa le vanda un Apple Care scump si cred ca amenda initiala trebuia sa fie mult mai mare, avand in vedere atitudinea companiei. Exista posibilitatea ca in alte tari europene Apple Care-ul sa dispara daca Apple nu isi revizuieste atitudinea si va fi investigata de catre alte guverne.